Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στα «κάγκελα» ο δήμος Ηρακλείου για τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το Αεροδρόμιο – Τι συζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στους τοπικούς φορείς του Ηρακλείου, έπειτα από την πρόθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να αποκτήσει το χώρο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» μετά την μετεγκατάσταση του στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι.



Εξαιτίας της ανησυχίας του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται, πως o δήμος Ηρακλείου, είναι συνιδιοκτήτης της έκτασης των 3.587 στρεμμάτων κατά το 1/3.



Στη σύσκεψη συμμετείχαν βουλευτές και τοπικοί φορείς, προκειμένου να συζητήσουν και να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων. Οι ίδιοι αποφάσισαν να ζητήσουν άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ δηλώνουν ενωμένοι για το κοινό συμφέρον των πολιτών του Ηρακλείου.






Να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα συναρμόδια Υπουργεία είχαν συμφωνήσει να συμμετέχει ενεργά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και η τοπική κοινωνία στις όποιες παρεμβάσεις.







Πηγή: creta24.gr