Πλουμή - Παραγιουδάκης

Έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)


Τη χρηματοδότηση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με το ποσό των 39.680,00 €, για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) Δήμου Μινώα Πεδιάδας» αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου κατά την τελευταία συνεδρίαση του, σε συνέχεια σχετικής πρότασης που υπέβαλε η Διοίκηση του Δήμου. 





Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να εκπονηθεί το προσεχές διάστημα η μελέτη του Σ.Φ.Η.Ο. μέσω της οποίας θα προσδιοριστούν τα σημεία χωροθέτησης των σταθμών επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα των θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, με βάση τις τοπικές ανάγκες και τα κυκλοφοριακά δεδομένα, κατόπιν μελέτης της υφιστάμενης κατάστασης.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης «το Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο Μινώα και με την υλοποίηση του η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας θα έχει θέσει τις βάσεις για να μπει η ηλεκτροκίνηση στη ζωή των δημοτών και να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αξιοποιώντας ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο!».