Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τι θα γίνει με τους ισόπεδους κόμβους της συνδετήριας οδού Αεροδρομίου Καστελλίου – Αρκαλοχώριου


Την απάντηση ότι θα κατασκευαστούν τετρασκελής ισόπεδοι κόμβοι προς τον οικισμό Ρουσσοχώρια και την ΕΟ Καλλονής – Γδοχιά, έδωσε ο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, με την οποία είχε κατατεθεί σχετικό αίτημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. 



--> Ψάχνεις το ιδανικό κλιματιστικό για τις δικές σου ανάγκες; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απάντηση του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: «Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Αναφοράς, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον κύριο Βουλευτή ότι, σύμφωνα με την Προμελέτη Οδικού Δικτύου Σύνδεσης, στο νότιο τμήμα οδοποιίας του Έργου, δηλαδή αυτό που θα συνδέει τον Νέο Διεθνή Αερολιμένα με την οδό Ηράκλειο – Βιάννος, στις θέσεις προς οικισμό Ρουσσοχωρίων περί τη χ. θ. 2+100 και Εθνικής Οδού Καλλονής – Γδοχιά περί τη χ.θ. 3000+00, προβλέπονται αντίστοιχα τετρασκελής ισόπεδοι κόμβοι.

Σε κάθε περίπτωση, για τους κόμβους που θα κατασκευαστούν στο εν λόγω οδικό τμήμα, για την εξυπηρέτηση και αποκατάσταση του τοπικού δικτύου, θα εκπονηθούν οριστικές μελέτες που προβλέπονται στο πλαίσιο της σχετικής Σύμβασης Παραχώρησης και θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των χρηστών».



«Όπως έχω αναφέρει ξανά, τα συνοδά έργα κάθε μεγάλου έργου, όπως είναι το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου, είναι εξίσου σημαντικά με το ίδιο το έργο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Ειδικά όταν αυτά τα έργα είναι απαραίτητα, όχι μόνο για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και για την εδραίωση συνθηκών ασφαλούς πρόσβασης από και προς τη συγκεκριμένη περιοχή. Από την πλευρά μας, σκοπεύουμε να παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη του ζητήματος, έτσι ώστε να μην «ξεχαστούν» οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των τοπικών φορέων».