Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης εκδόθηκαν και παρουσιάστηκαν τα Πρακτικά του Συνεδρίου «Η Μάχη της Κρήτης, η Κατοχή και η Αντίσταση στην Κρήτη και τα πολεμικά αεροδρόμια της Κρήτης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Η παρουσίαση έγινε με επιτυχία σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Καστέλι Πεδιάδας με την συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Περιφέρειας, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη ,του Δημάρχου Μινώα Μανόλη Φραγκάκη, του π. Δημάρχου Ζαχαρία Καλογεράκη, άλλων θερμικών εκπροσώπων, ιστορικών και πολλών πολιτών.
--> Ψάχνεις το ιδανικό κλιματιστικό για τις δικές σου ανάγκες; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!
Ο Κώστας Μουτζούρης, πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας που είχε την οργάνωση στη πραγματοποίηση του συνεδρίου, και στη προετοιμασία-έκδοσης του τόμου, καλωσορίζοντας ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη, ενώ ανάλογες ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια εκφράστηκαν από τον Δήμαρχο και τον π. Δήμαρχο κκ Φραγκάκη, Καλογεράκη, αλλά και από άλλους τοπικούς φορείς.
Σημαντικές επίσης στην επιτυχημένη εκδήλωση στο Καστέλι ήταν οι ιστορικές αναφορές του Αντώνη Σανουδάκη επίτιμου καθηγητή Ιστορίας στην ΠΑΕΑΚ, συγγραφέα που παρουσίασε τον τόμο. Στην παρουσίαση επίσης συμμετείχε η φιλόλογος καθηγήτρια Μαρία Φραγκιαδάκη, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Βούλα Επιτροπάκη, δικηγόρος, ποιήτρια.





