Πλουμή - Παραγιουδάκης

«Ο υπουργός Τουρισμού ήρθε στο Ηράκλειο για …τουρισμό»


Ήρθε είδε και απήλθε ο υπουργός Τουρισμού στο Ηράκλειο, αφού απαντήσεις στα καυτά ζητήματα που έθεσαν επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού αλλά και του -άρρηκτα συνδεδεμένου με αυτόν- επισιτισμού, δεν έλαβαν, όπως δηλώνουν οι ίδιοι.



--> Ψάχνεις το ιδανικό κλιματιστικό για τις δικές σου ανάγκες; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!



Ο υπουργός στην αρχική του τοποθέτηση στάθηκε ιδιαιτέρως στην «προίκα» που αποκόμισε η χώρα από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του τουρισμού, ωστόσο δεν έκανε καμία σαφή αναφορά στο πως θα αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι το «φέσι» από τα αναγκαστικά -και απαραίτητα- μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας.

«Θα μεταφέρουμε τα προβλήματα όπου πρέπει», αρκέστηκε να πει ο υπουργός και η στάση του ενόχλησε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλιώς πως να εξηγήσουμε το γεγονός πως τόσο ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Κοκολάκης αλλά και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Μιχάλης Ριζικιανάκης, αποχώρησαν από τη σύσκεψη.
«Η υπομονή εξαντλείται»

«Επί της ουσίας δεν πήραμε απάντηση», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA μετά την αποχώρησή του ο κ. Κοκολάκης, ο οποίος εξήγησε στον υπουργό ότι στην πλειοψηφία τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

«Θέλουμε πραγματική απασχόληση, επιδότηση της απασχόλησης», συνέχισε ο ίδιος τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι του νησιού μπορούν να ανταπεξέλθουν όπου και αν χρειαστεί ειδικά μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που «έτρεξε» η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο συμμετείχαν.

Ο κ. Κοκολάκης εξέφρασε την αγωνία των συναδέλφων του για την επόμενη ημέρα καθώς ακόμη είναι λίγα τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει.

«Η υπομονή εξαντλείται, δεν τρώγεται και πλέον υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης», κατέληξε ο κ. Κοκολάκης μην μπορώντας να κρύψει την απογοήτευσή του από τις «γενικόλογες», όπως ανέφερε, απαντήσεις του υπουργού.
«Έχουμε πρόβλημα επιβίωσης»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Επισιτισμό – Τουρισμό ν. Ηρακλείου, Μιχάλη Ριζικιανάκη.

«Ο υπουργός Τουρισμού ήρθε καθαρά για τουρισμό», δήλωσε ο κ. Ριζικιανάκης στην Τηλεόραση CRETA, συμπληρώνοντας: «Όταν φτάσαμε στα εργατικά θέματα, ο υπουργός διέκοπτε συνεχώς τη συζήτηση. Με αυτήν την αντιμετώπιση δεν μπορούμε να θέσουμε τα προβλήματά μας».

Μάλιστα ο ίδιος έκανε λόγο για «συζήτηση χωρίς ατζέντα» και δήλωσε: «αποχωρώ από την αίθουσα γιατί η παραμονή μου νομιμοποιεί πως ο Υπουργός ήρθε για διακοπές. Το «έχουμε δίκιο» έχει τελειώσει πια, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό δεν μπορούν να φάνε πια με το δίκιο. Έχουμε πρόβλημα επιβίωσης».

Ο κ. Ριζικιανάκης κάλεσε τα μέλη του σωματείου στην έκτακτη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο για να αποφασίσουν για τις επόμενες ενέργειές τους.
«Πριν φτάσουμε στο 12μηνο τουρισμό πρέπει να επιβιώσουμε σήμερα»

Στο θέμα των ξενοδοχείων καραντίνας στο δήμο Χερσονήσου στάθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος.

Σε δηλώσεις του στην Τηλεόραση CRETA τόνισε πως το θέμα «δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα προσοχή» και πως ο δήμος επιμένει με επιστολή του στην μετακίνησή τους από την περιοχή.

«Η επιλογή είναι λανθασμένη και αιτούμαστε από την πολιτεία να αλλάξει αυτό», επανέλαβε ο δήμαρχος Χερσονήσου σημειώνοντας πως τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των κατοίκων μιας και βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό της Χερσονήσου.

Ο ίδιος δήλωσε πως τόσο η θέα των ασθενοφόρων όσο και μια ενδεχόμενη ισχυρή αστυνόμευση στην περιοχή λειτουργούν αποτρεπτικά για όσους επιλέξουν τη Χερσόνησο για να κάνουν τις διακοπές τους.

«Το μόνο που μας είπε σήμερα ο κ. Θεοχάρης είναι ότι εφόσον υπάρξει πρόβλημα είναι πρόθυμος να το τακτοποιήσει», ανέφερε ο κ. Σέγκος.

Ο ίδιος τέλος ζήτησε να στηριχθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις λέγοντας μάλιστα πως ο υπουργός πρέπει να κατανοήσει την κατάσταση. «Πριν φτάσουμε στο 12μηνο τουρισμό πρέπει να επιβιώσουμε σήμερα. Υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις που έχει μηδενιστεί ο τζίρος τους και πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για αυτές», κατέληξε ο κ. Σέγκος.

Πηγή: creta24.gr