Πλουμή - Παραγιουδάκης

Οι διακρίσεις μεταξύ επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά την επιδότηση τόκων δανείων, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη


Το ζήτημα που έχει προκύψει με την χρηματοδότηση των τόκων των κοινοπρακτικών δανείων, των ομολογιακών δανείων δηλαδή που έχει λάβει μια επιχείρηση από δυο διαφορετικές τράπεζες, αναδεικνύει με Ερώτησή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Νίκου Παππά και 29 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 




--> Ψάχνεις το ιδανικό κλιματιστικό για τις δικές σου ανάγκες; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!


«Εάν μια επιχείρηση επέλεξε να δανειοδοτηθεί με Κοινό Ομολογιακό Δάνειο από δυο τράπεζες, αποκλείεται από τη σχετική ενίσχυση, ενώ εάν η ίδια επιχείρηση είχε δανειοδοτηθεί με Κοινό Ομολογιακό Δάνειο, ιδίου ύψους, διάρκειας και λοιπών χαρακτηριστικών αλλά από μια μόνο τράπεζα, θα λάμβανε την ενίσχυση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Πρόκειται για μια κατάφορη αδικία που προκύπτει από τη σχετική Υπουργική Απόφαση, αφού εισάγεται αδικαιολόγητη, δυσμενής διάκριση σε βάρος των επιχειρήσεων. Μια διάκριση η οποία παραβιάζει την αρχή της ισότητας χωρίς να υφίσταται λόγος δημοσίου συμφέροντος, ενώ οδηγεί περαιτέρω και σε νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού»



Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων σχετικά με:



1. Για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν από τις επιλέξιμες δαπάνες αυτές των κοινοπρακτικών δανείων;

2. Πως δικαιολογείται από άποψη νομιμότητας ελευθέρου ανταγωνισμού, η κρατική ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας της μίας έναντι της άλλης ανταγωνιζόμενης επιχειρήσεως;

3. Πρόκειται να ενταχθούν άμεσα προκειμένου να τηρηθεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας αλλά και η αποφυγή της νόθευσης του ανταγωνισμού;