Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ηρακλείου


Χθες Τρίτη 2/6/2020 στο δια περιφοράς ΔΣ της ΑΑΗ ΟΤΑ οι Ενεργοί Πολίτες ( δια  της εκπροσώπου Μαρίας Καλουδιώτη ) έκαναν την παρακάτω παρέμβαση στο θέμα «άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ηρακλείου»

--> Ψάχνεις το ιδανικό κλιματιστικό για τις δικές σου ανάγκες; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!


Α) να ισχύσει το πρωτόκολλο της ΓΓΑ από 1 Ιουνίου για όλες τις εγκαταστάσεις μας (Αοράκια, Πατέλες, Παγκρήτιο)

Β) να μειωθεί το επιμίσθιο των σωματείων στο μισό(τουλάχιστον) ανά προπονητική ώρα σε όλες τις εγκαταστάσεις και αυτό να γίνει σε συμφωνία με τα σωματεία με τηλεδιάσκεψη στην οποία θα μετέχουν και οι παρατάξεις . Είναι πολύ κακό ενώ πλήττονται οικονομικά και η εταιρεία και τα σωματεία οι εγκαταστάσεις να παραμένουν κλειστές. Χρέος του Δήμου να αναδείξει αυτά τα ζητήματα και ζητήσει την ενίσχυση όλων των παραπάνω από την κεντρική εξουσία.

Τα σωματεία είναι φύση αδύνατον να πληρώνουν τα ίδια χρήματα στην εταιρεία, ενώ υπάρχει μείωση ατόμων που ασκούνται στους προπονητικούς χώρους.(πχ κολυμβητήριο 2-3 ασκούμενα άτομα στη διαδρομή ενώ πριν 20 άτομα).

Τώρα με την ύπαρξη μητρώου σωματείων μπορεί να γνωρίζει το βάθος ενός εκάστου σωματείου η ΓΓΑ και να δώσει έκτακτη επιχορήγηση.

Έως τότε ο Δήμος Ηρακλείου να καλύψει το χαμένο οικονομικό έδαφος με έκτακτη επιχορήγηση προς τα σωματεία για να καλύψουν το υπολειπόμενο 50% προς την ΑΑΗ ΟΤΑ(αυτό γιατί δεν επιχορηγείται η εταιρεία ).

Τα ενοίκια των γραφείων να παραμείνουν σε μηδενική εισφορά έως τα σωματεία να λάβουν την επιχορήγηση από ΓΓΑ.

Ο Δήμος να απαιτήσει κεντρικό ταμείο υπέρ ερασιτεχνικού αθλητισμού μαζί με τα πληττόμενα σωματεία(έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σχέση εργασίας προπονητών τους). Οι ακαδημίες των σωματείων έπρεπε να είναι σε δραστηριότητα σε όλους τους χώρους άθλησης που εποπτεύει ο Δήμος , από χθες (1-6-2020 σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ) .

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΟΓΩ COVID19.