Πλουμή - Παραγιουδάκης

Κοροϊδία μέσω… κουπονιών τηλε-εκπαίδευσης και το δεύτερο κύμα brain drain είναι μπροστά μας


Με αφορμή την υπαναχώρηση της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη από την δέσμευσή του για ένταξη των επιστημόνων ελευθέρων επαγγελματιών στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 € και αντ’ αυτού, την παροχή κουπονιού τηλε-εκπαίδευσης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:



«Πριν από λίγες ημέρες, ακούγαμε από τον κ. Μητσοτάκη ότι «Την ενίσχυση των 800 € θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας». Άνθρακες ο θησαυρός! Η Κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται και ανακοινώνει ότι αντί να προχωρήσει στην ένταξη των επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών στον μηχανισμό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, θα τους «προσφέρει» δυο voucher τηλε-εκπαίδευσης των 300 ευρώ, για να πληρώσουν κάποιο ΚΕΚ για πρόγραμμα κατάρτισης!!!
Τη στιγμή που το σύνολο του επιστημονικού κόσμου της χώρας πλήττεται βάναυσα από τη νέα κρίση, είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση ΝΔ εμπαίζει με τον χειρότερο τρόπο δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, οικονομολόγους, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, 170.000 επιστήμονες δηλαδή, που ακόμα δεν έχουν επουλώσει τις πληγές τους από την προηγούμενη οικονομική κρίση. Και με αυτές τις τακτικές, ένα δεύτερο κύμα brain drain βρίσκεται μπροστά μας. Το οποίο θα είναι ακόμα πιο ισχυρό από το προηγούμενο, με πολύ πιο δυσμενείς συνέπειες για την χώρα μας».