Πλουμή - Παραγιουδάκης

15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας - Ημέρα αφύπνισης, ημέρα τιμής


Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας αποτελεί μια πραγματικότητα. Μία δύσκολη πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, κάθε χρόνο στον κόσμο περισσότερα από 300.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, ενώ στη χώρα μας υπολογίζεται πως, ετησίως, νοσούν περίπου 300- 350 παιδιά.


Τα καλά νέα είναι, πως, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής, ποσοστό 70% -80% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη θεραπεία, μπορεί να θεραπευτεί.
Η 15η Φεβρουαρίου έχει θεσπιστεί ως ημέρα αφύπνισης. Ημέρα που να μας υπενθυμίζει πως τα καλά ποσοστά μπορούν να γίνουν καλύτερα, αν θέσουμε ως προτεραιότητα να κινητοποιηθούμε όλοι: δημόσιες αρχές, ερευνητές, πολίτες ...




--> Ψάχνεις τον ιδανικό αφυγραντήρα; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!


Είναι καθήκον όλων μας να απαιτήσουμε την εφαρμογή συγκεκριμένων λύσεων για μια αποτελεσματική καταπολέμηση των παιδιατρικών καρκίνων, μέσω της υποστήριξης ερευνητικών προγραμμάτων, μέσω της βελτίωση της εξατομικευμένης φροντίδας και της διασφάλισης της μακροπρόθεσμης παρακολούθησης των παιδιών και των εφήβων, μέσω της συνεχούς ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας, προκειμένου να μπορούν να κάνουν έγκαιρες διαγνώσεις αλλά και της σωστής ενημέρωσης των γονιών.
Παράλληλα, η 15η Φεβρουαρίου είναι μια ημέρα τιμής, αφιερωμένη σε όλους τους ήρωες που μάχονται ενάντια στη σοβαρή αυτή ασθένεια:

Στα παιδιά και τους εφήβους που αγωνίζονται γενναία και θαρραλέα κατά του καρκίνου.

Στους επιζώντες που ανταπέδωσαν το χτύπημα στον καρκίνο και τον νίκησαν.

Στις οικογένειες που ζουν ατρόμητα με την πραγματικότητα του καρκίνου.

Στους ανθρώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετούν το λειτούργημα τους, παρέχοντας τα μέγιστα για να βγουν οι μικροί ασθενείς. νικητές στον αγώνα αυτόν.

Στους εθελοντές οι οποίοι υπηρετούν με πάθος και αφιερώνουν το χρόνο τους με σκοπό να ενδυναμώνουν με κάθε τρόπο τους μικρούς μαχητές και τις οικογένειές τους.

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία Ηλιαχτίδα, εδώ και 28 χρόνια, με κινητήριο δύναμη τους γονείς των παιδιών, τους εθελοντές, τα μέλη, και όλους τους φίλους και υποστηρικτές μας βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους μικρούς ασθενείς και τις οικογένειες τους, βοηθώντας τους οικονομικά, υλικά και ψυχολογικά τιμώντας τον αγώνα τους με σεβασμό και διακριτικότητα στις ανάγκες τους και δημιουργώντας μαζί τους μία σχέση εμπιστοσύνης.

Σήμερα, η Ηλιαχτίδα συνεχίζοντας τη διαρκή της προσπάθεια να διατηρεί, να αυξάνει και να βελτιώνει τις παροχές και τις υπηρεσίες της προς τους ωφελουμένους της, έχει τη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό της Κρήτης το νέο της όραμα: Μια νέα δομή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, η οποία λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Σκοπός της, η βελτίωση των επιπτώσεων της ασθένειας του καρκίνου της παιδικής ηλικίας στην ψυχική υγεία του παιδιού και στην ισορροπία της οικογενειακής δομής, από τη διάγνωση έως και το τέλος της θεραπείας ή την απώλεια, μέσω συστηματικής ψυχοθεραπείας.
Η δομή στεγάζεται σε ιδιόκτητο γραφείο του Συλλόγου μας, στην οδό Δουκός Μποφόρ 7 και υλοποιήθηκε χάρη στις πολύτιμες χορηγίες εταιρειών και επαγγελματιών του τόπου μας, που πίστεψαν στο όραμα μας και στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας.

ΔΡΑΣΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου οι εθελοντές της Ηλιαχτίδας σας περιμένουν όλους, για να σας ξεναγήσουν στη ΔΟΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ “η ηλιαχτίδα» (Δουκός Μποφώρ 7, 1ος όροφος, Α7 γραφείο), από τις 11:00π.μ.- 15:00μ.μ. & να σας ενημερώσουν για το έργο του Συλλόγου μας.

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται λήψεις δειγμάτων και εγγραφές για εθελοντές δότες μυελού των οστών.