Πλουμή - Παραγιουδάκης

Παρουσιάζεται στην Αθήνα η νέα ποιητική συλλογή με τίτλο «ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ», του Γιάννη Μαρκάκη


Παρουσιάζεται την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην Αθήνα από τις εκδόσεις Γκοβόστης η νέα ποιητική συλλογή με τίτλο «ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ», του Γιάννη Μαρκάκη, διευθυντή του Μουσείου Παραδοσιακής ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» και αντιπροσώπου της Ελλάδας στο European Museum Forum.


--> Ψάχνεις τον ιδανικό αφυγραντήρα; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο ποιητής Χρήστος Κούκης και η αρχαιολόγος-μουσειολόγος Αλεξάνδρα Τράντα, ενώ μουσικά θα συμπράξουν η φιλόλογος-ποιήτρια και τραγουδίστρια Αθηνά Καραταράκη και ο Αριστείδης Χατζησταύρου στην κιθάρα. Ο συντονισμός της εκδήλωσης θα γίνει από τον συγγραφέα Οδυσσέα Σπαχή.


Το «ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ» είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή του Γιάννη Μαρκάκη (προηγήθηκε ο «ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΕΙΚΟΝΩΝ» το 2005, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης), στην οποία μεταπλάθει σε ποιητικό λόγο τη σχέση του με τον κινηματογράφο, τα μουσεία, τη φύση, τους ανθρώπους και τα πράγματα γύρω του. Όπως σημειώνει ο ποιητής Πάνος Κυπαρίσσης «…είναι μια αξιανάγνωστη συλλογή, που ξανασυστήνει τον ποιητή στα ελληνικά γράμματα…». Ο συγγραφέας Γιάννης Κιουρτσάκης σημειώνει «…η σχέση της ποιητικής τέχνης με τα Μουσεία αναδεικνύεται με πρωτότυπο και απόλυτα προσωπικό λόγο…», ενώ ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς επισημαίνει «…ο Γιάννης Μαρκάκης δημιουργεί σκηνές με ιστορίες καθημερινής αναζήτησης και αγωνίας, κεντά στιγμές που έχουν σημαδέψει τρυφερά τη ζωή του…».

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:00 στο «ΠΟΛΙΣ ART CAFE» στην Αθήνα (Πεσματζόγλου 5 - Αίθριο Στοάς Βιβλίου).