Πλουμή - Παραγιουδάκης

Βιωματικό εργαστήριο στο Δημοτικό Σχολείο Ελούντας για την κρητική διατροφή


Βιωματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-1-2020 στο Δημοτικό Σχολείο της Ελούντας Αγίου Νικολάου Λασιθίου, με τη συμμετοχή 100 περίπου παιδιών των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ καθώς και των εκπαιδευτικών του σχολείου, στο πλαίσιο του έργου «∆ιατροφή στη Μεσόγειο-Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης.


--> Ψάχνεις τον ιδανικό αφυγραντήρα; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!


Η συντονίστρια του προγράμματος Ρούλα Παπαδοπούλου, Αν. Πρ. Εμπορίου Π.Ε. Λασιθίου ανέλυσε τους στόχους και τις προοπτικές του ενώ ο Στάθης Γραφανάκης Κτηνίατρος-Υγιεινολόγος τροφίμων, παρουσίασε τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής, ως τρόπο ζωής. Υπήρξε συζήτηση για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών, αναφορικά με το πρωινό τους και την διατροφή στο σχολείο. Φάνηκε πως οι μαθητές προτιμούν το σπιτικοί φαγητό ως υγιεινό, αλλά θεωρούν πως το κυλικείο πρέπει να προσφέρει προϊόντα μεσογειακής διατροφής.


Η Σεβαστή Κρασανάκη, μαγείρισσα από την Επισκοπή Ηρακλείου που συμμετέχει ως συνεργαζόμενη επιχείρηση, δημιούργησε ένα γευστικό και υγιεινό μπισκότο με κύρια συστατικά το χαρουπάλευρο το ελαιόλαδο και τις σταφίδες, όλα προϊόντα της κρητικής γης, τα οποία παράγονται στην περιοχή της Ελούντας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Τα παιδιά, αφού πρώτα είδαν, μύρισαν και περιεργάστηκαν τα υλικά, φόρεσαν γάντια και βοήθησαν στην παρασκευή των μπισκότων, τα οποία έψησαν και δοκίμασαν.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν τα μέλη του έργου Γεώργιος Σκουλικάρης Πρ. Τεχνικού Τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Λασιθίου και η Ελένη Λαμπράκη, υπάλληλος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π. Ε. Λασιθίου.

Οι Οργανωτές ευχαριστούν τους συμμετέχοντες στο Εργαστήριο, για τη φιλοξενία, και την υλοποίησή του και ιδιαιτέρως δε, τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, καθώς και τα παιδιά για τη θερμή υποδοχή και το ενδιαφέρον που έδειξαν.