Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στις εργασίες του νέου ΚΔΑΠ/ΜΕΑ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός


Αυτοψία στις εργασίες του νέου Πολυδύναμου Κέντρου Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης (ΚΔΑΠ/ΜΕΑ) το οποίο κατασκευάζεται σε δημοτικό κτίριο επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.


--> Ψάχνεις τον ιδανικό αφυγραντήρα; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!


Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για όλες τις παραμέτρους του έργου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της υλοποίησής του.
Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Το νέο ΚΔΑΠ/ΜΕΑ είναι μια σημαντική δομή, ειδικά για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειες τους, που θεωρούμε ότι θα αναβαθμίσει την καθημερινότητά τους, προσφέροντάς τους ποιοτική, δημιουργική απασχόληση.
Παράλληλα, το κτίριο που δημιουργείται, μαζί με τα άλλα έργα που ήδη έχουμε ολοκληρώσει ή σχεδιάζουμε, θα συμβάλει κι αυτό στην ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής εντός των Τειχών, καθώς στην ένταξή της στην ζωή των κατοίκων της πόλης, με τρόπο ουσιαστικό».

Τα στοιχεία του έργου

Το νέο ΚΔΑΠ /ΜΕΑ κατασκευάζεται σε ένα διώροφο κτίσμα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου, με συνολικό εμβαδόν 858,27 μ², στο οποίο προβλέπεται η απαραίτητη στατική ενίσχυση και μια σειρά άλλων εργασιών που θα το καταστήσουν λειτουργικό, χωρίς να αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός του χαρακτήρας.
Υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί (εκτός απροόπτου) περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, εξυπηρέτησης, γραμματειακής υποστήριξης, αποθήκευσης- φόρτισης αμαξιδίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους ατομικής / ομαδικής άσκησης, χώρους εργοθεραπείας και αντίστοιχα γραφεία κοινωνικής λειτουργού και εργοθεραπευτή, χώρους ανάπαυσης, χώρους αναμονής, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας συνοδών και επισκεπτών αλλά και μικρό κυλικείο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020».