Πλουμή - Παραγιουδάκης

Βουλή: Κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σημαντικό νομοσχέδιο


Αργά το βράδυ της Παρασκευής (6.12.2019) κατέφτασε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


--> Ψάχνεις τον ιδανικό αφυγραντήρα; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών σε τιμές... ασυναγώνιστες!


Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί σε μία συνεδρίαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων τη Δευτέρα (9.12.2019) και την Τρίτη (10.12.2019) στην Ολομέλεια του Σώματος προς ψήφιση.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου περιλαμβάνει διατάξεις που σε ό,τι αφορούν το υπουργείο Υγείας έχει να κάνει με κρίσεις και επιλογή γιατρών του ΕΣΥ, με θέματα που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ αλλά και Κέντρα Υγείας στην Περιφέρεια.
Επίσης, το νομοσχέδιο εμπεριέχει διατάξεις που αφορούν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θέματα σχετικά με το προσφυγικό /μεταναστευτικό καθώς και φύλαξη συνόρων, όπως και για εποχικούς πυροσβέστες.

Επιπλέον, περιέχονται ρυθμίσεις που αφορούν το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), ενώ σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας, διατάξεις που αφορούν κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, αναμόρφωση ΟΑΕΔ, επέκταση του πληροφοριακού συστήματος της επιθεώρησης εργασίας, την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, αλλά και διατάξεις που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.