Πλουμή - Παραγιουδάκης

Υπεγράφη η σύμβαση για τις μελέτες βιοκλιματικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ηρακλείου


Υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης 8 Οκτωβρίου, στη Λότζια, η σύμβαση για την ανάθεση των μελετών βιοκλιματικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ηρακλείου. 
Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών για 12 κοινόχρηστους χώρους στην 1η, 2η και 3η Δημοτική κοινότητα, καθώς και στην κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού, με στόχο την ανάπλαση και την αναβάθμισή τους σε σύγχρονους και φιλικούς χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής. Οι μελέτες αυτές θα παραδίδονται τμηματικά ώστε να προχωρούν παράλληλα οι διαδικασίες για την δημοπράτησή τους.

Αμέσως μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η προσπάθειά μας να αυξηθεί το πράσινο στο Ηράκλειο συνεχίζεται. Πέρα από τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο Πάρκο Γεωργιάδη, στον κοινόχρηστο χώρο της 62 Μαρτύρων κ.ά, παράλληλα προχωρά και η φύτευση 1.000 δέντρων σε ολόκληρη την πόλη αλλά και η ανακατασκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών.

Η σύμβαση που υπεγράφη αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για τους κοινόχρηστους χώρους και ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς τον τελικό στόχο που είναι να αποκτήσουν όλες οι γειτονιές του Ηρακλείου χώρους πρασίνου και συναθροίσεων, καλαίσθητους και λειτουργικούς».