Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στάθμευση μόνιμων κατοίκων στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 η εκδήλωση ενδιαφέροντος των μονίμων κατοίκων του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου με την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για την έκδοση κάρτας στάθμευσης. Να υπενθυμίσουμε ότι η εφαρμογή ξεκίνησε στις 23 Μαΐου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της πόλης.

Η εντός τειχών περιοχή έχει χωριστεί σε τρεις ζώνες. Οι μόνιμοι κάτοικοι κάθε ζώνης που δεν διαθέτουν ιδιόκτητη θέση στάθμευσης, θα έχουν το δικαίωμα να σταθμεύουν στις ειδικά διαγραμμισμένες θέσεις στάθμευσης της ζώνης στην οποία υπάγεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους με την προϋπόθεση ότι έχουν επιτυχώς εκδώσει την κάρτα στάθμευσης μονίμου κατοίκου και την έχουν τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου τους. Το δικαίωμα αυτό θα είναι για ένα αυτοκίνητο ανά οικογένεια. Η κάρτα θα εκδίδεται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν την εφαρμογή που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου www.heraklion.gr . Η είσοδος των χρηστών στην εφαρμογή γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Μετά την επιτυχή είσοδο, πρέπει να εντοπιστεί η ζώνη που υπάγεται η διεύθυνση του μονίμου κατοίκου και να αναρτηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα ολοκληρώνεται από το χρήστη μέσα από την εφαρμογή με την προϋπόθεση ότι έχουν αναρτηθεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχουν γίνει αποδεκτοί οι όροι της εφαρμογής. Η δυνατότητα εκτύπωσης της κάρτας στάθμευσης θα ενεργοποιηθεί στην εφαρμογή μετά από τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων και την έναρξη της διαγράμμισης και επισήμανσης των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Προτείνεται όμως να ξεκινήσουν οι χρήστες να αναρτούν τα δικαιολογητικά τους άμεσα, ώστε ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί, να μπορέσει ο Δήμος να επεξεργαστεί τα στοιχεία και να προχωρήσει σύντομα τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2813409890