Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στα Καλέσσα ο Κώστας Μαμουλάκης (photos)


Στα Καλέσσα βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευή ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, μαζί με υποψήφιους συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Νέοι Δρόμοι».


Ο Κώστας Μαμουλάκης επισκέφτηκε αρχικά τα Κάτω Καλέσα όπου συζήτησε με κατοίκους για όλα τα θέματα που τους αφορούν, με το θέμα της ανάπλασης του οικισμού να κυριαρχεί. Ένα έργο προϋπολογισμού 390.000 ευρώ που έχει ήδη ανάδοχο και περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες που μεταμορφώνουν ριζικά την εικόνα των Καλεσσών, ενώ ακολουθεί και η δεύτερη φάση του έργου, προϋπολογισμού 410.000 ευρώ, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις τόσο στα Κάτω, όσο και στα Άνω Καλέσσα. 







Συζήτησαν επίσης για όλα τα ολοκληρωμένα έργα, όπως είναι η μονάδα βιολογικού καθαρισμού και τα νέα δίκτυα αποχέτευσης, το νέο νηπιαγωγείο, η επέκταση του κοιμητηρίου, το νέο δίκτυο ύδρευσης, τα έργα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, οι ασφαλτοστρώσεις, οι διανοίξεις και οι τσιμεντοστρώσεις, η μελέτη πολεοδόμησης, ο νέος δημοτικός φωτισμός οικονομίας, κ.α., καθώς και για όσα ακολουθούν.

Αμέσως μετά ο Κώστας Μαμουλάκης βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο στα Άνω Καλέσσα, όπου είχε εκτενή συζήτηση με εκπροσώπους φορέων, απαντώντας και σε ερωτήσεις τους για τα επόμενα σχέδια της Δημοτικής Αρχής. Όπως μάλιστα ανάφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μαμουλάκης: «Και στα Καλέσσα, οι κάτοικοι και οι φορείς απαιτούν πολλά και έτσι πρέπει! Έτσι συμπεριφέρονται οι σωστοί, ενεργοί πολίτες. Θυμάμαι μάλιστα το 2014, στην ίδια αίθουσα, μου είχαν δώσει μια λίστα με 21 αιτήματα. Από αυτά, τα 16 έχουν υλοποιηθεί, ενώ και από τα υπόλοιπα, τα περισσότερα έχουν δρομολογηθεί. Έτσι υπόσχομαι ότι θα προχωρήσουμε και στη νέα θητεία, εφόσον οι συμπολίτες μας, μας εμπιστευτούν για να ολοκληρώσουμε αυτό το οραματικό σχέδιο που ξεκινήσαμε το 2011».

Από την βραδιά δεν θα μπορούσε να λείψει ο Καλεσσανός Δημήτρης Λυδάκης, ο αγαπητός σε όλους Καρίκης, μήνυμα του οποίου διάβασε στους παρευρισκόμενους η ξαδέρφη του Ελένη Στειακάκη – Κότση αποσπώντας το πιο δυνατό χειροκρότημα. 





Η περιοδεία έκλεισε στην πλατεία των Άνω Καλεσσών, με ρακές και κεράσματα και όλους μια μεγάλη παρέα!