Πλουμή - Παραγιουδάκης

Με επιτυχία οι συναυλίες της βιολονίστριας Diana Tishchenko και του πιανίστα Zoltán Fejérvári στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι συναυλίες της εκπληκτικής βιολονίστριας Diana Tishchenko και του βιρτουόζου πιανίστα Zoltán Fejérvári στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι ερμηνείες τους σε ιδιαίτερα απαιτητικά έργα των Ραβέλ, Ιζαΐ, Ενέσκου, Μπαχ και Προκόφιεφ καθήλωσαν το κοινό. Ήχος διαυγής και μεστός, με απόλυτη άνεση στην εκτέλεση των δεξιοτεχνικών σημείων αλλά συγχρόνως ιδιαίτερη εμβάθυνση στην ερμηνεία, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της συγκλονιστικής παρουσίας τους.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η Diana Tishchenko, έπαιξε για το κοινό της Κρήτης σε ένα από τα καλύτερα βιολιά, το Ιταλικό βιολί Γκουαντανίνι, κατασκευής 1754, στο Μιλάνο. Τα βιολιά Γκουαντανίνι, μαζί με τα βιολιά Στραντιβάριους και τα Γκουαρνιέρι θεωρούνται ως τα κορυφαία έγχορδα όργανα, λόγω του ανεπανάληπτου, μοναδικού ήχου τους και της τεράστιας ιστορικής αξίας τους στην εποχή μας.

Το συγκεκριμένο βιολί έχει παραχωρηθεί στην Diana Tishchenko από το Γαλλικό Ίδρυμα Anima Foundation, μετά τη νίκη της, με το πρώτο βραβείο που έλαβε το 2018 στον ιστορικό διεθνή διαγωνισμό βιολιού Λον-Τιμπό (Long-Thibaud), στο Παρίσι.