Πλουμή - Παραγιουδάκης

«Αριστουργήματα της ελληνικής ζωγραφικής του 20ού αιώνα, από τον Παρθένη στον Μόραλη» της περίφημης συλλογής Γιώργου Βογιατζόγλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου


– Μυταράς, Φασιανός, Μόραλης, Παρθένης, Εγγονόπουλος, Τσαρούχης, Τσόκλης και άλλοι κορυφαίοι της τέχνης, στην Τύλισο – Κλειστή η Πινακοθήκη 20/4 έως 10/5 για την προετοιμασία της – Κώστας Μαμουλάκης: Η μεγαλύτερη έκθεση που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στον τόπο μας! Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργο Βογιατζόγλου για την προσφορά και τον καθηγητή κ. Μάνο Στεφανίδη για την επιμέλεια της έκθεσης

Η περίφημη συλλογή Βογιατζόγλου, μια έκθεση που περιλαμβάνει 45 έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών θα φιλοξενηθεί τον Μάιο στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός». Στην κορυφαία συλλογή της Πινακοθήκης Γιώργου Βογιατζόγλου η οποία με την επιμέλεια του Καθηγητή Πανεπιστημίου Μάνου Στεφανίδη αναμένεται να εντυπωσιάσει το κοινό της Κρήτης, περιλαμβάνονται έργα των Γιάννη Μόραλη, Κωνσταντίνου Παρθένη, Κωνσταντίνου Μαλέα, Γιώργου Μπουζιάνη, Γιάννη Σπυρόπουλου, Νίκου Εγγονόπουλου, Γιάννη Τσαρούχη, Γιάννη Γαΐτη, Αλέξη Ακριθάκη, Σπύρου Βασιλείου, Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, Κώστα Τσόκλη, Παναγιώτη Τέτση, Σωτήρη Σόρογκα, Αλέκου Φασιανού, Δημήτρη Μυταρά, Αχιλλέα Δρούγκα, Χρήστου Μποκόρου, Γιώργου Ρόρρη, Εδουάρδου Σακαγιάν κ.ά.
Για την προετοιμασία της σπουδαίας αυτής έκθεσης, αλλά και για την ανανέωση των συλλογών που ήδη φιλοξενούνται στην Δημοτική Πινακοθήκη και της έκθεσης του φωτογραφικού αρχείου Κουτουλάκη που επιμελείται ο Γιώργος Τζωράκης, αρχαιολόγος και ο Δρ Μανώλης Δρακάκης, ιστορικός, ο χώρος θα παραμείνει κλειστός για το κοινό το διάστημα από 20 Απριλίου έως 10 Μαΐου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Προετοιμαζόμαστε για την κορυφαία στιγμή στη σύντομη πορεία της Δημοτικής μας Πινακοθήκης, την παρουσίαση μιας εξαιρετικής έκθεσης και οφείλουμε ένα δημόσιο, τεράστιο ευχαριστώ στον συλλέκτη κ. Γιώργο Βογιατζόγλου για την προσφορά του, όπως επίσης και στον Καθηγητή κ. Μάνο Στεφανίδη για την επιμέλειά της. Είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει φιλοξενηθεί στον τόπο μας και αποτελούσε και στόχο της Δημοτικής Αρχής, το να μπορούμε να παρουσιάζουμε τέτοιες συλλογές με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στην Πινακοθήκη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και όλες τις πολιτιστικές δράσεις του Μαλεβιζίου, αποτελεσματικά και ουσιαστικά και να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας Κώστα Τριγώνη και όλα τα μέλη της επιτροπής, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού Άννα Φραντζεσκάκη, καθώς και την επιμελήτρια της Πινακοθήκης Χρυσή Βαθιανάκη για την άριστη δουλειά που κάνουν στην Πινακοθήκη».