Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου η δράση φιλοζωίας «Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη άνθρωποι & ζώα»


– Μια συνεργασία του Δήμου Μαλεβιζίου με το φιλοζωικό σωματείο ΖΩΦΟΡΟΣ – Κώστας Μαμουλάκης: Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στόχος μας και η δημιουργία Δημοτικού Κυνοκομείου

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η δράση ανάπτυξης της φιλοζωίας και της επιμόρφωσης των μικρών παιδιών με τίτλο «Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη άνθρωποι & ζώα» που διοργανώνει ο Δήμος Μαλεβιζίου με τη συνεργασία του φιλοζωικού σωματείου ΖΩΦΟΡΟΣ.
Η δραστήρια ομάδα των εθελοντών του ΖΩΦΟΡΟΣ επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου, όπου οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση που οργάνωσαν οι εθελόντριες εκπαιδευτικοί Χρυσούλα Παπαδάκη και Νατάσα Καμπουρίδου, με την συνδρομή του εξαιρετικού σκύλου Όσκαρ που πάντα με υπομονή συμμετέχει στην διάδραση. Τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης είδαν παράλληλα και την ταινία RE ACTION, μια ταινία εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας για αυτές τις ηλικίες. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Γραφείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Μαλεβιζίου και του φιλοζωικού σωματείου ΖΩΦΟΡΟΣ και με την υποστήριξη των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανάφερε: «Η συνεισφορά του φιλοζωικού σωματείου ΖΩΦΟΡΟΣ είναι πολύτιμη όχι μόνο σε αυτές τις δράσεις, αλλά και σε πολλές άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις στο Δήμο μας. Αξίζουν πολλά μπράβο σε αυτές τις εθελόντριες που ανιδιοτελώς συμβάλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της επόμενης γενιάς πολιτών, όπως επίσης και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, που αγκάλιασαν και αυτόν τον κύκλο των εκδηλώσεων. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να αναφέρω ότι στόχος της Δημοτικής μας Αρχής για την επόμενη θητεία, είναι και η δημιουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου Μαλεβιζίου, μιας δομής που έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες χρηματοδότησης και που ευελπιστώ ότι σύντομα θα είναι πραγματικότητα για το Μαλεβίζι.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ για το αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα προσπάθειας, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη και όλα τα στελέχη του γραφείου Παιδείας του Δήμου μας και να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς συμμερίζονται τις ανησυχίες μας, δουλεύουν ήδη με τους μαθητές τους πάνω στο θέμα, συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ενισχύουν αυτή την κοινή προσπάθεια».