Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ενδυναμώνουν τη συνεργασία των νησιωτικών περιφερειών στη Μεσόγειο


Με τον Περιφερειάρχη της Σαρδηνίας Francesco Pigliaru συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών.

Η συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα είχε ως βασικό αντικείμενο συζήτησης την εξαιρετικά θετική και αποτελεσματική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο Περιφέρειες στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας για την εμβάθυνση της συνεργασίας των Νησιωτικών περιοχών της Μεσογείου.
Στο πλαίσιο αυτό, αποτιμήθηκαν θετικά οι διοργανώσεις που έγιναν κατά τη φετινή χρονιά στις Βρυξέλλες, την Κρήτη και τη Σαρδηνία με επίκεντρο την κυκλική οικονομία και τις νέες προκλήσεις για συνεργασία που ανακύπτουν για τα νησιά. Η συνεργασία των Περιφερειών Κρήτης, Σαρδηνίας, Κορσικής και Βαλεαρίδων – ειδικά στις εκδηλώσεις των Βρυξελλών - απέδειξε πως αποτελεί μια πολύ θετική πρακτική στην ανάπτυξη περισσότερων συνεργειών ανάμεσα στα νησιά της Μεσογείου. 



Οι δύο Περιφερειάρχες συμφώνησαν πως είναι αναγκαίο να ενισχυθεί περαιτέρω η διαπεριφερειακή συνεργασία των νησιών στη Μεσόγειο. Μέσα από κοινό όραμα, κοινές πρωτοβουλίες και στρατηγικές, μπορούν να υλοποιηθούν στρατηγικά σχέδια κοινού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την ενέργεια, τη διαχείριση αποβλήτων, τις μεταφορές και την κυκλική οικονομία, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.