Πλουμή - Παραγιουδάκης

Παρουσίαση βιβλίου «Τεχνολογίες Ανακύκλωσης Αποβλήτων» του δρα Αδαμάντιου Σκορδίλη


Επιμορφωτικές δραστηριότητες εγκαινιάζει ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Με τη γνώση και τον επιστημονικό λόγο επιχειρεί τον εμπλουτισμό της ενημέρωσης.
Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης, την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.
Στο επίκεντρο των μορφωτικών παρεμβάσεων του Συνδέσμου θα είναι οι βιβλιοπαρουσιάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ειδικοί επιστήμονες και τεχνοκράτες, περιβαλλοντολόγοι και κοινωνιολόγοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών θα παρουσιάζουν μια ευρύτερη γκάμα βιβλίων, προβάλλοντας έναν νέο δημόσιο λόγο για τα ζητήματα της καθημερινότητας, της περιβαλλοντικής και καταναλωτικής συνείδησης, της αειφορίας και του οικοσυστήματος, των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, για τις τεχνολογικές εφαρμογές στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η αρχή γίνεται με το βιβλίο «Τεχνολογίες Ανακύκλωσης Αποβλήτων» του Διδάκτορος Μηχανικής Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου του Βερολίνου κυρίου Αδαμάντιου Σκορδίλη.

Για το ενδιαφέρον αυτό βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Γιώργος Κρεμλής, Επίτιμος Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπεύθυνος για θέματα Κυκλικής Οικονομίας και Νησιωτικότητας, ο κ. Χάρης Μαμουλάκης, Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ηρακλείου.
Με τις βιβλιοπαρουσιάσεις ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. επιλέγει νέους δρόμους για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φορέων, των πολιτών και της ευρύτερης κοινής γνώμης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.00 στο Ηράκλειο, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2).