Πλουμή - Παραγιουδάκης

Καινοτόμο, βιωματικό σεμινάριο με τη συνεργασία κορυφαίων μουσικών, Πανεπιστημίου και Περιφέρειας


Μετά την επιτυχημένη περυσινή διοργάνωση των σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών που έγιναν σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, το πρόγραμμα είναι έτοιμο να ξεκινήσει και πάλι με αφετηρία το Ρέθυμνο στις 6 Νοεμβρίου και ήδη άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής. Οι συναντήσεις για τα Χανιά και το Ηράκλειο έχουν προγραμματιστεί για τις 12 και 21 Νοεμβρίου αντίστοιχα.
«Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση μέσα από μια ολιστική προσέγγιση’’, είναι ο τίτλος των εξαιρετικά καινοτόμων και πρωτοποριακών σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών που αποτελούν ουσιαστικά μια βιωματική εμπειρία για την ενεργητική ακρόαση και δημιουργία.
Πεντακόσιοι τριάντα (530) συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην πλειονότητά τους εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής όλων των ειδικοτήτων, φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά καθώς και επαγγελματίες υγείας, συμμετείχαν την περασμένη χρονιά, κατά τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων στο πρόγραμμα. Είχαν έτσι την ευκαιρία να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά. 



Το καινοτόμο, ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με την τέχνη του ρυθμού, έχει κεντρικό εισηγητή τον μουσικό Γιάννη Παπατζανή και επιστημονικό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Θεατρολογίας του τμήματος Φιλολογίας στον τομέα Θεατρολογίας – Μουσικολογίας Μανώλη Σειραγάκη. Υλοποιείται σε συνεργασία με το εργαστήρι Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό τμήμα της σχολής Ηλία Κουρκούτα και το εργαστήριο Κοινωνικής και Οπτικής Ανθρωπολογίας με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Γεώργιο Νικολακάκη.
Πρωτίστως, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητές όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, χωρίς όμως να αποκλείει ενδιαφερόμενους από άλλους κλάδους, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.



Η Πρώτη συνάντηση θα γίνει στο Ρέθυμνο την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στο «Ξενία» (Νικολάου Ψαρρού 46) στις 16:30.
Να σημειωθεί πως υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων και για αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail: rythmoskrousta@gmail.com. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι όνομα, επώνυμο, ιδιότητα και τηλέφωνο επικοινωνίας.