Πλουμή - Παραγιουδάκης

Καιρός για κοντομάνικο και… ομπρέλα


Ο καιρός συνεχίζει τα... τερτίπια του. Φέρνει βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές την ώρα που σε άλλα σημεία της χώρας κάποιοι θα κάνουν... μπάνιο.

Ο καιρός για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στη δυτική Κρήτη. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως έως 27 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα στη Μακεδονία θα είναι πυκνότερες. Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα έως 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 06-10-2018

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. 
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.