Πλουμή - Παραγιουδάκης

Χειροτονία Κρητικού Επισκόπου στην Αυστρία


Τελέσθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου μέσα σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς κατάνυξης η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Απαμείας κ. Παϊσίου Λαρεντζάκη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Βιέννης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσενίου.

Επίσης συλλειτούργησαν μαζί με τον κκ. Αρσενιο ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Ισπανίας κ. Πολύκαρπος,ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος και οι Επίσκοποι Λεύκης Ευμένιος και Χριστουπόλεως Μακάριος.


Πολύ μεγάλη ήταν και παρουσία κληρικών και πλήθος κόσμου από την Αυστρία την Ουγγαρία καθώς και από την Κρήτη καθόσον ο νέος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος τυγχάνει λίαν αγαπητό πρόσωπο και έχει ιδιαίτερους πνευματικούς και φιλικούς δεσμούς με πολύ κόσμο από όπου και υπηρέτησε τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου. 


Να αναφερθεί ότι ο νέος Επίσκοπος είναι εκλεκτό τέκνο της Κρήτης και αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη όπως και ο Μητροπολίτης Αυστρίας κκ Αρσένιος και ο Θεοφυλέστατος Επίσκοπος Χριστουπολεως κ Μακάριος.