Πλουμή - Παραγιουδάκης

Παρουσίαση βιβλίου "Ο εγγονός της Άννας" το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

Η παρουσίαση του βιβλίου "Ο εγγονός της Άννας" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στις 7.00 μ.μ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδόγεω 4).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η αντιδήμαρχος πολιτισμού, εθελοντισμού και μνημείων του δήμου Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αντώνης Διαμαντής και Ειρήνη Κουτσάκη (ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας, Γιώργος Μπουγελέκας.
Η εκδήλωση θα υποστηριχτεί με ανάλογο μουσικό πρόγραμμα.




Λίγα λόγια για το βιβλίο και το συγγραφέα:
"Αθήνα 2012: Ο Ιάκωβος, ο μικρός εγγονός της Άννας, Εβραίας που γλίτωσε από τις θηριωδίες των Ναζί, γοητεύεται από τα συνθήματα και τις πρακτικές των σημερινών οπαδών τους.
Αποφασισμένη να τον προστατεύσει, η Άννα θα του μιλήσει για την Ιστορία. Με οδηγό τις αναμνήσεις της, μέσα από την πορεία της στις γειτονιές και στους δρόμους της Αθήνας, ξετυλίγονται πτυχές της ιστορίας των Εβραίων στη διάρκεια της Κατοχής. Οι διώξεις τους, οι πλαστές ταυτότητές τους, η συμμετοχή τους στο ΕΑΜ, η στάση του ραβίνου Μπαρζιλάι, ο ρόλος του αρχιεπίσκοπου Δαμασκηνού, τα αρχεία της Συναγωγής, τα Δεκεμβριανά.

Το χθες συνδέεται με το σήμερα, καθώς στα χρόνια της κρίσης επιστρέφει ο εφιάλτης του νεοναζισμού. H Άννα με τις αφηγήσεις της προσφέρει στον εγγονό της μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς"

Ο Γιώργος Κ. Μπουγελέκας γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς μικρασιάτες. Αποφοίτησε από το 1° Πρότυπο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Σπούδασε μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές παιδαγωγικών. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών. Διηγήματα και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.