Σαββάκης

Παρουσία του Γιώργου Επιτροπάκη ο αγιασμός των σχολικών μονάδων στα Αστερούσια (photos)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επιτροπάκη, του Αντιδημάρχου κ. Ανδρουλάκη,των Προέδρων Τ.Κ. Πυργου,Εθιάς-Ροτασίου και Τ.Κ. Μεσοχωριού ο αγιασμός του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πυργου,του Γυμνασίου Πύργου και του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μεσοχωριού του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.
Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της Εκκλησίας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επιτροπάκης δήλωσε:
«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να εκφράσω προς το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις ολόθερμες ευχές μου για μία χρονιά, γεμάτη υγεία, πρόοδο και επιτυχίες.
Η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο και την ελπίδα για κοινωνική πρόοδο, βασισμένη σε πρότυπα, αξίες και αρχές, στην ευγενή άμιλλα, την αξιοκρατία και το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διακρίνει τους πολίτες. Στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να είναι χώρος γνώσης, δημιουργίας και ελπίδας. Οφείλουμε, όλοι μας να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και των επιδιώξεων σας, για να μπορέσουν οι μαθητές, απρόσκοπτα να κατακτήσουν τα εφόδια και τις γνώσεις, για την ζωή και το μέλλον τους. Εύχομαι σε όλους δημιουργική σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.»