Πλουμή - Παραγιουδάκης

Από τους δρόμους της Νέας Ορλεάνης στις Κρητικές Μαδάρες


Στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, το φεγγάρι του Σεπτέμβρη θα ξηλώνει ένα -ένα τα άστρα και μεις θα ακούσουμε την παρέα του Αντώνη και του Μιχάλη Φραγκιαδάκη, να μας αφηγείται μια όμορφη ιστορία. 


Ένα απόγευμα, σε ένα σπίτι λίγο έξω από το Ηράκλειο, μαζεύτηκαν κάποιοι φίλοι, όλοι μουσικοί, με μοναδικό στόχο να περάσουν καλά. Ξεκίνησαν με παραδοσιακή κρητική μουσική και τραγούδια. Αιφνιδίως, κάποιος σιγομουρμούρισε μια μελωδία τζαζ, εκείνος που έπαιζε το λαούτο τη συνόδευσε (!) και η παρέα πήρε φωτιά. Άρχισαν να γεννώνται ιδέες, να πέφτουν προτάσεις στο τραπέζι, η φαντασία να οργιάζει. 
Λύρες, κρουστά, μπάσο, λαούτο, σαξόφωνο, παιγνιώδης διάθεση, μπόλικη φαντασία -και φύγαμε, αποφάσισαν. 

Από τότε μέχρι και σήμερα οι δρόμοι της Νέας Ορλεάνης με τα Κρητικά μουσικά μονοπάτια ενώθηκαν σε μια παράσταση με πρωταγωνιστές στα λαούτα τους Φραγκιαδάκηδες (Αντώνη, Στρατή & Μιχάλη), στη λύρα - τραγούδι τον Ανδρέα Χασουράκη, στο τραγούδι τη Λίλα Κατσούνα, στην κιθάρα-λύρα και τραγούδι τον Γιώργη Ρασούλη, στα πνευστά τον Γιώργη Σαλούστρο, στη φυσαρμόνικα τον Δημήτρη Μεϊδάνη, στο κλασικό μπάσο τον Κώστα Παντερμαράκη, στα τύμπανα ο Νίκο Μοσχονά, στο τραγούδι - πιάνο την Πηνελόπη Τζανετάκη και στην ηλεκτρική κιθάρα τον Μάνο Κωστάκη.

Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις. Ώρα 20:30 - Είσοδος ελεύθερη.