Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ράβει κουστούμι ο Σωκράτης - Τι θα γίνει με τους Κρητικούς Υπουργούς


Με τον ανασχηματισμό να ετοιμάζεται, αρκετοί είναι οι βουλευτές που... προετοιμάζονται και αναμένουν τις επόμενες ημέρες το τηλεφώνημα από το μέγαρο Μαξίμου.

Μεταξύ αυτών και ο δικός μας Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αθήνα, πρόκειται να αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο με απώτερο να αποτελέσει και αυτοδιοικητική υποψηφιότητα τον Μάιο του '19.

Ο ανασχηματισμός όπως όλα δείχνουν θα γίνει μέσα στον Αύγουστο και σίγουρα πριν από την έκθεση της Θεσσαλονίκης και ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να αλλάξει μια και καλή την ατζέντα. Το Ηράκλειο λοιπόν αναμένεται να πάρει το μερίδιό του, με τον Σωκράτη Βαρδάκη να εμφανίζεται ισχυρότερος από τους άλλους δυο κυβερνητικούς βουλευτές. Ο μεν Γιάννης Μιχελογιαννάκης έχει δυσαρεστήσει το Μαξίμου - και γενικότερα θεωρείται απρόβλεπτος - ενώ ο Νίκος Ηγουμενίδης, έχοντας κρατήσει χαμηλότερους τόνους, δεν δείχνει να έχει δημιουργήσει ακόμα συνθήκες υπουργοποίησης.

Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους και οι υπόλοιποι Υπουργοί που εκλέγονται στην Κρήτη.
Ο Ανδρέας Ξανθός παρά το ότι θεωρείται εργατικός και μεθοδικός στα καθήκοντά του, έχει δημιουργήσει και κάποιες ισχυρές αντιπάθειες με αποτέλεσμα να μην λείπουν οι γκρίνιες. Ο Παύλος Πολάκης, κρατώντας υψηλούς τόνους στις δημόσιες αντιπαραθέσεις του, μάλλον που θα παραμείνει απλά και μόνο για να συντηρεί αυτές τις κόντρες, που θεωρεί το Μαξίμου ότι δίνουν πόντους στην κυβέρνηση. Για τον Γιώργο Σταθάκη, οι πληροφορίες διίστανται...

Μπορεί όμως η Κρήτη να έχει ξανά τόσους υπουργούς; Κάποιοι λένε ναι, ειδικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα στο νησί. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να βρεθεί μέσα στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν, έχει αποδείξει ότι μπορεί να εκπλήσσει τους πάντες!