Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ODEON


Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη διήμερη συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ODEON (Open Data for European Open iNnovation) με τίτλο: “Communication Strategy Plan”.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός επικοινωνίας του Eυρωπαϊκού προγράμματος ODEΟN (Open Data for European Open iNnovation) και οι μέθοδοι προσέγγισης και προώθησης του, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους εν δυνάμει εμπλεκόμενους - ενδιαφερόμενους φορείς, μέσω των σύγχρονων διαύλων επικοινωνίας, όπως είναι οι ιστότοποι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κά.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ODEΟN είναι η ανάπτυξη περιφερειακών δράσεων για τα Ανοικτά Δεδομένα – Open Data και η προώθηση μιας νέας και συντονισμένης προσέγγισης για την ανάπτυξη της προσβασιμότητας και της περαιτέρω χρήσης των δημόσιων πληροφοριών και δεδομένων στις επιχειρήσεις. Ο στόχος του ODEΟN είναι απόλυτα συμβατός με τη Στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης γι’αυτό και συμμετέχει ενεργά.
Στη διήμερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πάντοβα της Ιταλίας στις 2 και 3 Ιουλίου του 2018 την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η συντονίστρια του προγράμματος Βασιλική Μαδούλκα. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ODEΟN (Open Data for European Open iNnovation) θα διαρκέσει 30 μήνες, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Interreg-Med ξεκίνησε πρόσφατα να υλοποιείται, συντονίζεται από την Περιφέρεια Veneto της Ιταλίας και η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει ως εταίρος.