Πλουμή - Παραγιουδάκης

Θέατρο "Πνεύμονες" το Σάββατο 07 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις


Θεατρική παράσταση “Πνεύμονες” το Σάββατο 7 Ιουλίου στις 21:30 στο θέατρο Τεχνόπολις!

Το έργο «Πνεύμονες» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Studio Theatre, στη Washington DC το 2011 και στη συνέχεια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Αγγλία απέσπασε το βραβείο του καλύτερου έργου του 2013. Δημιουργός του ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Duncan Macmillan.
Με μοναδικά εργαλεία το σώμα και τον λόγο ταξιδεύουμε στον τόπο και τον χρόνο, καθώς ξετυλίγεται μπροστά μας μια ιστορία ειλικρινής, ανθρώπινη και πολυσύνθετη όπως είναι η ίδια η ζωή και οι ανθρώπινες σχέσεις. 



Ο έρωτας, η αγάπη, το σεξ ως μια μορφή, ένα σχήμα, βρίσκονται σε αυτό το μεταιχμιακό limen για να εξελιχθούν σε οικογένεια, αναπαραγωγή και ευθύνη. Πώς μπορεί να βιώνει ένα νέο και σύγχρονο ζευγάρι αυτές τις αλλαγές, με ποιο τρόπο θα πάρει αυτές τις αρχικά δυσθεώρητες αποφάσεις; Μα έτσι ακριβώς όπως ξεκινά και η παράσταση: δημιουργώντας μία τεράστια πλασματική επικεφαλίδα που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των θεατών και των ηθοποιών. “Μα ένα παιδί;”

Οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί (Βάσω Καβαλιεράτου και Μάξιμος Μουμούρης) με αρμονία και εκφραστικότητα στην κίνηση, ταχύτητα και χρωματισμό στον λόγο, μας συνεπήραν στις συζητήσεις τους, τις ανησυχίες και τις διαφορές τους, λες και είμαστε μάρτυρες μιας πραγματικής συνομιλίας ενός φιλικού ζευγαριού. Τα βαθύτερα νοήματα του έργου ταξίδεψαν στην πλατεία με χιούμορ και φρεσκάδα αποφεύγοντας τις μακρηγορίες και τους σοβαροφανείς στοχασμούς. Ο Μάξιμος Μουμούρης, ευαίσθητος και ανθρώπινος, απέδωσε με φυσικότητα και αδρότητα την παιδικότητα μα και την ανασφάλεια ενός άντρα που έχει δίπλα του μια γυναίκα πληθωρική και εκρηκτική. Η (Βάσω Καβαλιεράτου, σπιρτόζα και εκφραστικά αεικίνητη, κατάφερε να συγχρονίσει την ταχύτητα του λόγου με αυτήν της σκέψης εντυπωσιάζοντας με το πόσο χαριτωμένα πηγαινοερχόταν σε αμφίθυμα συναισθήματα...


Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη
Σκηνικά | Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Video/Trailer: Θάνος Κερμίτσης
Ερμηνεύουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Μάξιμος Μουμούρης

Τιμή Προπώλησης 12 ευρώ
Τιμές στο Ταμείο 15 ευρώ – Φοιτητικό/Ανέργων 12 ευρώ
Σημεία προπώλησης από 28.06
Τεχνόπολις – Βιβλ. Ελευθερουδάκης
Διαδικτυακά στο https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-technopolis-kriti/pnevmones/