Πλουμή - Παραγιουδάκης

We do local festival powered by IEK AKMH


Οι γεύσεις της Κρήτης, οι τοπικοί παραγωγοί, η επιχειρηματικότητα και η τοπική φιλοξενία αναδεικνύονται μέσα από το διήμερο φεστιβάλ “We Do Local Festival, powered byΙΕΚ ΑΚΜΗ” που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Απριλίου στο Candia Maris, στην Αμμουδάρα. 
Για δύο ημέρες, η καρδιά της τοπικής παραγωγής «χτυπά» σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο, ενώ στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται πολλά εξειδικευμένα σεμινάρια για επαγγελματίες και ιδιώτες, καθώς και δράσεις για παιδιά και λάτρεις του οίνου και της γαστρονομίας. Δεκάδες παραγωγοί, αλλά και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε μια σειρά δρώμενων που πραγματοποιούνται με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η γνωριμία των πολιτών με τοπικά προϊόντα και παραγωγούς, η εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, καθώς και η ανάδειξη της τοπικής φιλοξενίας κι επιχειρηματικότητας. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις δράσεις και τα σεμινάρια, ενώ οι διοργανωτές προσκαλούν όλους να συμμετέχουν σε μια γιορτή ανάδειξης της τοπικότητας. Το διήμερο φεστιβάλ διοργανώνεται από την εταιρία «Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. – We Do Local» με τη συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Το φεστιβάλ παραμένει ανοιχτό για το κοινό από τις 11:00 το πρωί έως και τις 7:00 το απόγευμα, με όλες τις δράσεις του να είναι ελεύθερες και δωρεάν.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Απριλίου

11:00 – 19:00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα τοπικών παραγωγών.

12:00 – 14:00: Τακτική Γενική Συνέλευση We Do Local.

14:00 – 15:00: Παρουσίαση We Do Local (πρότυπο πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων & πλοίων) – Παρουσίαση ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

15:00 – 17:00: Γεύμα – Μπουφές (Το menu επιμελούνται σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ).

17:00 – 18:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Social Media Marketing – Get your story straight». Εισηγήτριες: Γιολάντα Λουλάκη, Marketing Consultant, καθηγήτρια ΙΕΚ ΑΚΜΗ & Ράνια Κόκκινου, Επικοινωνιολόγος, Ground Branding Agency.

18:00 – 19:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Αειφόρος Ανάπτυξη & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων». Εισηγητής: Ευάγγελος Ταλιούρης, καθηγητής ΙΕΚ ΑΚΜΗ, PhD Πολιτικών Επιστημών.



ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Απριλίου

11:00 – 19:00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα τοπικών παραγωγών.

11:00 – 12:00: Πρωινό – Μπουφές.

12:00 – 14:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (απευθύνεται σε παιδιά): Οι σπουδαστές του τμήματος Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, εκπαιδεύουν τα παιδιά σε ένα δημιουργικό σεμινάριο και φτιάχνουν μαζί τους γλυκές δημιουργίες ζύμης.

14:00 – 16:00: «Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ» - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αξιοποιούν τα ποιοτικά υλικά που προσφέρουν οι συμμετέχοντες παραγωγοί και δημιουργούν πιάτα με βάση την… Κρήτη, τα οποία προσφέρονται στους παραβρισκόμενους για γευστική δοκιμή.

15:00 – 16:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ: FOOD & WINE PAIRNG by IEK AKMH:

Οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, δημιουργούν γευστικά πιάτα, για τα οποία επιλέγονται ως συνοδευτικά, εξαιρετικής ποιότητας κρητικοί οίνοι. Ο κρητικός αμπελώνας σε ένα μοναδικό «πάντρεμα» με την κρητική γαστρονομία και τη δημιουργική συνύπαρξη γεύσεων. Εισηγήτρια: Σοφία Μιχελινάκη, καθηγήτρια ΙΕΚ ΑΚΜΗ, MSc in Industrial Biotechnologhy.

Σχετικά με το We do local: Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαπέντε σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής. Έχει δημιουργηθεί για να πιστοποιεί τουριστικά καταλύματα και πλοία και λειτουργεί κάτω από μία συγκεκριμένη φιλοσοφία: διαδίδοντας τα τοπικά ήθη και έθιμα, παρουσιάζοντας την τοπική κουζίνα, υποστηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία, στηρίζοντας το τοπικό εργατικό δυναμικό. Το We do local έως σήμερα διαθέτει 34 Πιστοποιημένα Μέλη, 29 ξενοδοχειακές μονάδες και 5 πλοία.