Η διοργάνωση ορόσημο για την εγχώρια γαστρονομία, στην λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», ανέδειξε τα κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα με το «Etrusco» να βρίσκεται για έκτη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση, κατακτώντας ακόμα καλύτερη βαθμολογία από πέρυσι.
Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με τα εστιατόριά του να βραβεύονται με 17/20 και 2 Χρυσούς Σκούφους το κερκυραϊκό Εtrusco, 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο το αθηναϊκό Botrini’s.
Σημειώνουμε ότι ένας Χρυσός Σκούφος απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία 15/20 και πάνω, δύο Χρυσοί Σκούφοι απονέμονται σε εστιατόρια που βαθμολογούνται με 16,5/20 και πάνω (φέτος πήραν μόνο το Etrusco και το Funky Gourmet), ενώ οι άπιαστοι τρεις Σκούφοι απονέμονται σε εστιατόρια με βαθμολογία 18,5/20 και πάνω.
Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν και οι βαθμολογίες
Etrusco, Κέρκυρα: 17/20 (2 Χρυσοί Σκούφοι)
Funky Gourmet, Αττική: 16,5/20 (2 Χρυσοί Σκούφοι)
Από έναν Χρυσό Σκούφο κέρδισαν όλα τα παρακάτω εστιατόρια:
Bortini’s, Αττική: 16/20
Σπονδή, Αττική: 16/20
Varoulko Seaside, Αττική: 16/20
Fresco, Μακεδονία, Σάνη: 15,5/20
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος: 15,5/20
Ocean Restaurant, Κρήτη, Άγ. Νικόλαος: 15,5/20
Squirell, Μακεδονία, Νικήτη: 15,5/20
Treehouse, Μακεδονία, Βουρβουρού: 15,5/20
Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20
Calypso, Κρήτη, Ελούντα: 15/20
CTC, Αττική: 15/20
GB Roof Garden, Αττική: 15/20
Hytra, Αττική: 15/20
Κουκούμαυλος, Φηρά, Σαντορίνη: 15/20
Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη: 15/20
Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
Ντομάτα, Μακεδονία, Σάνη: 15/20
Patio, Βουλιαγμένη, Αττική: 15/20
Premiere, Αττική: 15/20
Σελήνη, Κυκλάδες, Σαντορίνη, Πύργος: 15/20
Water Restaurant, Μακεδονία, Σάνη: 15/20
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!
click olivemagazine.gr