Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τελευταίο αντίο στον Τζίμη Πανούση (photo - video)


- Ο Τζίμης Πανούσης έφυγε πρόωρα στα 63 του στις 13 Ιανουαρίου - Οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι τον αποχαιρέτησαν από το νεκροταφείο της Νέας Μάκρης - Συντετριμένοι η σύζυγος του και τα παιδιά του


Ήταν μόνο 63 ετών αλλά τον πρόδωσε η καρδιά του. Ο Τζίμης Πανούσης, ο Τζιμάκος, όπως τον αποκαλούσαν όσοι τον αγαπούσαν, έφυγε από την ζωή στις 13 Ιανουαρίου βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους αλλά και όσους λάτρεψαν την αθυροστομία του, το χιούμορ του και το αστείρευτο ταλέντο του.
Η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης το οποίο ήταν κυριολεκτικά κατάμεστο. Ήτα όλοι εκεί. Οι αγαπημένοι του φίλοι, οι αγαπημένοι του συνάδελφοι. Οι πιστοί του θαυμαστές. Και το χειροκρότημα ήταν παρατεταμένο όταν ο Τζιμάκος ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι.
Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Μανώλης Γλέζος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Βασίλης Λέκκας, ο Διονύσης Σχοινάς, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και άλλοι.



Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η ΑΕΚ, το Εθνικό Θέατρο και ο Λάκης Λαζόπουλος.



Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου έφτασε αφού είχε ολοκληρωθεί η κηδεία και είχε αποχωρήσει ο κόσμος και η οικογένεια…

























Ένα μήνα αργότερα θα γιόρταζε τα γενέθλιά του αλλά δεν πρόλαβε. Είχε γεννηθεί στις 12 Φεβρουαρίου και από το 1973 η πορεία του στον χώρο του θεάματος ήταν αδιάκοπη. Από τις Μουσικές Ταξιαρχίες που έγραψαν ιστορία και μέχρι πρόσφατα ο Τζίμης Πανούσης δεν άφηνε τίποτα ασχολίαστο, τίποτα που να μην σατιρίζει. Η κόντρα του με τον Γιώργο Νταλάρα έμεινε στην ιστορία. Εκείνοι που τον λάτρεψαν δεν το έκαναν μόνο γιατί τους έκανε να γελάνε αλλά και να κλαίνε πολλές φορές. Οι στίχοι των τραγουδιών του είχαν πολλές φορές μια τρυφερή πλευρά που συγκλόνιζε.

Τον θάνατο τον τραγούδησε βγάζοντάς του περιπαικτικά την γλώσσα. Από το τραγούδι «Σαν φεγγαράκι»

«Θέλω να φύγω όπως έφυγε η λατέρνα
Να ξεψυχήσω σαν ρεμπέτης χασικλής
Και να μου παίζουνε στον τάφο μου μοντέρνα,
να βγουν βρικόλακες να κάνουνε στριπτίζ».

Έως το «Χτυπάω κάρτα στην αγκαλιά σου»:

«Έλα χάρε, άρχοντά μου
πάρε τα υπάρχοντα μου
φέρε πίσω την ψυχή μου
σκίσε την υπογραφή μου»




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ - click newsit.gr