Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής Δήμου Χερσονήσου


Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής του Δήμου Χερσονήσου επισκέφθηκε χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελό του, αρχιμανδρίτη κ. Τίτο Ταμπακάκη.

Το INFO POINT, όπως ονομάζεται, είναι από τα πλέον σύγχρονα διαδραστικά ψηφιακά κέντρα πληροφόρησης, καθώς παρέχει πληροφορίες στους επισκέπτες μέσα από τις πιο σύγχρονες ψηφιακές μεθόδους που έχουν κατασκευαστεί σε συνεργασία με το ΙΤΕ, με παράλληλη διάθεση ποικίλων ενημερωτικών φυλλαδίων. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ευθύμιος Μουντράκης «αποτελεί ένα νέο πόλο επισκεψιμότητας χάρη στον ψηφιακό διαδραστικό χαρακτήρα του που είναι ιδιαίτερα ελκυστικός και συμβάλλει καθοριστικά στην ποιοτική τουριστική πληροφόρηση των πολιτών και των τουριστών επισκεπτών όχι μόνο όσον αφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Χερσονήσου, αλλά και της Κρήτης συνολικά.»


Το Κέντρο Πληροφόρησης και Προβολής, φιλοξενείται και λειτουργεί από το 2016 στο κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στο λιμάνι της Αγίας Παρασκευής, στο Λιμένα Χερσονήσου.

Ο Σεβασμιότατος κκ Γεράσιμος, ο οποίος μάλιστα δήλωσε εντυπωσιασμένος από την υψηλή ποιότητα των υποδομών, είναι πρόεδρος της «Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού» της Εκκλησίας της Κρήτης και ο πατήρ Τίτος γραμματέας αυτής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας αναζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι συνεργασίας της αντιδημαρχίας Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης και της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει στενή και εποικοδομητική συνεργασία στην επιμέλεια της έκδοσης των θρησκευτικών φυλλαδίων του Δήμου και αντίστοιχα, τα φυλλάδια της Μητρόπολης τα τελευταία τρία χρόνια προωθούνται στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου.



Στην συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Νίκος Σταυρουλάκης, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε το Σεβασμιότατο για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.