Πλουμή - Παραγιουδάκης

Έργα άνω των 100 εκ. ευρώ στο Ρέθυμνο από την Περιφέρεια Κρήτης


Την εκτίμηση του ότι τα έργα υποδομής και ανάπτυξης στο Ρέθυμνο το 2018 θα ξεπεράσουν τα 100 εκ. ευρώ εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Αρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων, φορέων και εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα. 

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τονίζοντας ότι υπάρχει συνεργασία με την Εκκλησία, τους Δημάρχους, τους φορείς, τους εργαζόμενους για το κοινό καλό.

Τις ευχές της εξέφρασε από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή η οποία καλωσορίζοντας όλους στην εκδήλωση αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό της ΠΕ, τους Περιφερειακούς συμβούλους, τους φορείς, και στο έργο που γίνεται.
Νωρίτερα τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο ο οποίος και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον Περιφερειάρχη.





Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται και προγραμματίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου δίδοντας έμφαση στο μεγάλο έργο του Πλατύ ποταμού, ένα έργο το οποίο θα λύσει ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου και Ηρακλείου (Μεσαρά). 


«Ο στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι πάρα πολύ υψηλός, μέσα από την συνεργασία που έχουμε με τους φορείς, τους Δημάρχους, το Περιφερειακό Συμβούλιο, την Εκκλησία, προετοιμάζουμε έργα τα οποία κάποια έχουν ήδη εγκριθεί και τα άλλα μέσα στο χρόνο, τα οποία η εκτίμηση μας είναι ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκ. μόνο για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα όπως είναι «το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Αμάρι, ο «Αγιοβασιλιώτικος» δρόμος, η οδική ασφάλεια στο επαρχιακό δίκτυο, οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις, και το κομμάτι από Σαμαριά μέχρι Σητεία οι περιοχές που έχουν ενταχθεί στην ΟΥΝΕΣΚΟ όπου περιλαμβάνονται περιοχές του Ρεθύμνου».
Ο κ. Αρναουτάκης επίσης ανέφερε ότι υπάρχει επίσης σειρά παρεμβάσεων στους δήμους που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, ενώ -όπως είπε- «περιμένουμε το μεγάλο έργο το οποίο είναι το φράγμα του Πλατύ Ποταμού που σε πρώτη φάση σε συναντήσεις που γίνονται είναι να γίνει το πρώτο κομμάτι με προϋπολογισμό 50 εκ., έχουν χρηματοδοτηθεί οι μελέτες για το φράγμα στο Γερακάρι από πλευράς του Υπουργείου με 2 εκ. και θεωρούμε ότι μέσα από την διεκδίκηση που έχουμε χωρίς να είμαστε υπεραισιόδοξοι το ποσό των 100 εκ. μπορεί να ξεπεραστεί για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου».

Ο Περιφερειάρχης ερωτηθείς ιδιαίτερα για το έργο του Πλατύ ποταμού, είπε, ότι, «είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο σε επίπεδο εγγειοβελτιωτικών της Κρήτης η εκτροπή του Πλατύ Ποταμού και το φράγμα και όλα τα δίκτυα που απαιτούνται, και εμείς έχουμε βάλει πρώτο στόχο αυτό το έργο να ενταχθεί. Ένα έργο μεγάλο, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις χρηματοδοτήσεις μέσα από την διεκδίκηση που έχουμε από τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και από αυτά που εμείς ως Περιφέρεια από δικούς μας πόρους θα βάλουμε».