Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ψήφισμα συμπαράστασης από το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης & Αλληλοβοήθειας για τους 12 φοιτητές που δικάζονται την Τρίτη στο Ηράκλειο


Όταν η εκπαιδευτική διαδικασία δεν εγκρίνεται από τους αποδέκτες της, όταν επίσης ακυρώνεται ο διάλογος και θεωρείται μονόδρομος η αυθαίρετη επιβολή μιας μη αποδεκτής εκπαιδευτικής πολιτικής, τότε οι αντιδράσεις είναι ένα φυσικό επακόλουθο.

Διαφορετικά θα ζούσαμε την πλήρη αφομοίωση των ζωντανών στοιχείων της νεολαίας από τον κομφορμισμό του κατεστημένου.

Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, που έχουν στοχοποιηθει από μερίδα του Πανεπιστημιακού κατεστημένου. Θεωρούμε ότι πρέπει να λήξει οριστικά η όποια δίωξή τους σε ποινικό επίπεδο, με την απόσυρση του κατηγορητηρίου και την αθώωσή τους, γιατί πρώτον, δεν ταιριάζει στις δημοκρατικές παραδόσεις του τόπου μας να διώκεται η νεολαία για τις δικαιολογημένες εκρήξεις του θυμικού της και δεύτερον διαταράσσεται η συνοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Καλούμε τους πανεπιστημιακούς μας δασκάλους να επιδείξουν πνεύμα κατανόησης και να αποφύγουν επιπλέον οξύνσεις, διαφορετικά θα θεωρήσουμε ότι λειτουργούν με εμπάθεια και αναλγησία, πράγμα που δεν αρμόζει στο ήθος των εκπαιδευτικών.

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.
Ηράκλειο: Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)
Ρέθυμνο: Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)
Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)
Ν. Λασιθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)
Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.
Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»
Τηλ. επικ.: 6979733616, 6955499933