Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων από τον Σύλλογο "Η Χαραυγή"


Ανοιχτή επιστολή του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού και Εκδρομικού Συλλόγου Αρχανών «Η Χαραυγή» προς τον Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων Κ. Κοκοσάλη Εμμανουήλ.
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τη δυσαρέσκεια, σύσσωμου του Δ.Σ. για μια σειρά λαθών και παραλείψεων εις βάρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχανών. Με θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθούμε από το πρωί της 1ης Αυγούστου 2017, συνεχόμενες αναρτήσεις, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, για την υποτιθέμενη ‘’1η Αρχανιώτικη καντάδα’’.
Μία εκδήλωση, η οποία ξεκινάει με έναν τίτλο παραπλανητικό και ψευδή, ‘’αγνοώντας’’ τις επί 4ετία επιτυχημένες καντάδες που είχαμε διοργανώσει, με τελευταία στις 5 Ιουνίου 2017. Μοναδικές καντάδες, που υποδέχεται πλήθος κόσμου με χορό, ρακί και κεράσματα στους δρόμους των Αρχανών. Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε για την 1η Αρχανιώτικη καντάδα, ούτε για κάποια αναβίωση ξεχασμένου εθίμου, αλλά για μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που προφανώς αποσκοπεί κάπου.

Μία εκδήλωση που γίνεται στις Αρχάνες χωρίς τον Πολιτιστικό Σύλλογο από τις Αρχάνες. Όχι γιατί αρνηθήκαμε, αλλά επειδή δεν προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε. Αποτελεί πλέον πάγια τακτική ο αποκλεισμός μας από κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου μας τους τελευταίους μήνες. Σαν νέοεκλεγμένο Δ.Σ ουδέποτε αρνηθήκαμε συμμετοχή ή βοήθεια σε οποιονδήποτε μας τη ζήτησε, ουδέποτε αποκλείσαμε κανένα από εκδηλώσεις και βρισκόμαστε μπροστά σε μία αντιμετώπιση απαξίωσης από τους άλλους 3 συλλόγους (Μορφωτικό Σύλλογο Αρχανών, Ιστορικό Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο «Αναγέννηση», Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο «Βαθυπέτρου»).

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να παρακολουθούμε τη διαιώνιση ενός φαινομένου, μοναδικού στο Δήμο μας και ίσως κι εκτός αυτού, 2 ομάδες συλλόγων, 2 ομάδες πολιτών, 2 μισά του ίδιου τόπου, με 1 κοινό ‘’θύμα’’ τον Αρχανιώτη. Είναι εγωιστικό, τη στιγμή που οι Αρχάνες έχουν τεράστια δυναμική σε κόσμο, να επιμένουμε σε απαρχαιωμένες εμμονές. Είναι απαίτηση όλων και πλέον στο χέρι μας, να παραμερίσουμε τις διαφορές του παρελθόντος και έχουμε την ευθύνη να καθίσουμε να βρούμε μια λύση στο ντροπιαστικό αυτό φαινόμενο του τόπου μας.

Θα επιθυμούσαμε από τον Δήμαρχο, μια συνάντηση όλων τον συλλόγων για να ξεκινήσει επιτέλους μια προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ όλων.
Θα επιθυμούσαμε ως δείγμα σεβασμού και καλής θέλησης να αλλαχθεί ο τίτλος της εκδήλωσης όπου έχει γίνει η αστοχία.

Ευελπιστούμε ότι θα εισακουστεί το αίτημά μας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Τζενάκης Εμμανουήλ