Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στο πένθος η Κρήτη για τον Βενιζέλο και την Κατερίνα


- Στο πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η Κρήτη από τον άδικο χαμό των δυο γονιών 

- Πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν τα δύο τους παιδιά που κινδύνεψαν 
- Άλλοι λουόμενοι έσωσαν τα παιδιά, οι δύο 35χρονοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους


Ο 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ροδιά και η 35χρονη Κατερίνα Καναβάκη από τις Αρχάνες είδαν τα παιδιά τους να κινδυνεύουν την ώρα που κολυμπούσαν στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο.


Χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσαν στη θάλασσα για να τα σώσουν, όμως δεν μπόρεσαν να καταφέρουν να τα φτάσουν. Τα ρεύματα τους παρέσυραν και ενώ τα δύο παιδιά σώθηκαν εκείνοι χάθηκαν.
Σοκαρισμένα τα παιδιά τους, ηλικίας από 7 μέχρι και 14 ετών, δε μπορούν να πιστέψουν ότι οι γονείς τους από τη μια στιγμή στην άλλη χάθηκαν μπροστά στα μάτια τους.


Όλα έγιναν στις επτά το απόγευμα. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή τα δύο παιδιά άρχισαν να παλεύουν με τα κύματα, χωρίς να μπορούν να βγουν έξω από το νερό.

Η περιοχή έχει ρεύματα. Οι γονείς το γνώριζαν όμως μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν τα παιδιά τους δεν υπολόγισαν τίποτε.
Άλλοι λουόμενοι έσπευσαν να βοηθήσουν, κατάφεραν να φτάσουν τα παιδιά και να τα βγάλουν σώα και αβλαβή στην παραλία. Οι άτυχοι γονείς όμως δεν τα κατάφεραν. Λίγο αργότερα οι δύο 35χρονοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα από τη θάλασσα.



Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να τους κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά.