Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ανακοίνωση από το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας για τους πλειστηριασμούς


Στη σχετική ανακοίνωση του δικτύου αναφέρεται:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΡΩΣΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Σας ανακοινώνουμε ότι σαν ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ αποφασίσαμε:

α) Να καταγγείλουμε ανοιχτά τις παράνομες διαδικασίες πλειστηριασμών που επισπεύδετε σε καιρό μνημονιακής κατοχής της χώρας μας, με τη συμμετοχή σας σε αυτούς και 
β) Να κινηθούμε με όποιο νομικό μέσο κρίνουμε αποτελεσματικότερο για την περίσταση εναντίον σας, καθώς και εναντίον του νομικού πλαισίου που εξυφαίνεται σε βάρος του λαού.

Για μας είναι βέβαιο ό τι για αυτή την κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση αδικία που συντελείται μέσω των απάνθρωπων συμπράξεων σας, με τους τοκογλύφους των υπό ξένο έλεγχο τραπεζών, ανακεφαλαιοποιήμενων με χρήματα που θα εξυπηρετούσαν «κόκκινα δάνεια», κάποια μέρα θα κληθείτε να λογοδοτήσετε. Είναι αποδεδειγμένο ότι στις συνθήκες φτωχοποίησης που βιώνουμε σήμερα σαν λαός, οι οφειλέτες στην πλειοψηφία τους δε φέρουν καμία ευθύνη για την αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών τους, λόγω της ραγδαίας μείωσης του εισοδήματός τους, καθώς και της γενικευμένης ανεργίας εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών επιλογών.

Τονίζουμε επίσης το ρόλο των συστημικών ΜΜΕ που ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, μιλάνε για «στρατηγικούς κακοπληρωτές» αγνοώντας επιδεικτικά τις συνθήκες φτωχοποίησης που προαναφέραμε, καθώς και τις λίστες φοροφυγάδων που έχουν φυγαδεύσει εξωφρενικά ποσά σε φορολογικούς παραδείσους, στοχοποιώντας παράλληλα τα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν λόγω της ομηρίας τους σε μνημονιακά καθεστώτα να ανταπεξέλθουν στις βιωτικές τους ανάγκες.

Οι πλειστηριασμοί του σήμερα και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί του αύριο, θα σας φέρουν αντιμέτωπους με τη λαϊκή κατακραυγή, με απρόβλεπτες και ίσως ανεξέλεγκτες εξελίξεις.

Να είσαστε σίγουροι ότι θα κινήσουμε εναντίον σας κάθε νόμιμη διαδικασία και ας έχετε επανειλλημένως «νίψει τας χείρας», αποκαλώντας εαυτούς, τον τελευταίο τροχό της αμάξης, σε αυτό το νομότυπο πλιατσικολόγημα της λαϊκής περιουσίας. Η πρόσφατη μήνυση εναντίον συμβολαιογράφου στο Ηράκλειο με μάρτυρες κατηγορίας μέλη της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών Ηρακλείου είναι η αρχή.



Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.

Ηράκλειο:Λαϊκή Συνέλευση Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Σ.Π.)

Ρέθυμνο: Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)

Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)

Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)

Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.



Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»