Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία της Συμβουλευτικής Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία της Μονάδας Εφήβων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.


Μετά από αιτήματα των Συλλόγων Καθηγητών, προσωπικό της μονάδας πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις σε καθηγητές και μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου, του 8ου Γυμνασίου Ηρακλείου, του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου, του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου, του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού, του Γυμνασίου Τεφελίου, του 12ου Γυμνασίου, του Ζαρού, του Μουσικού Γυμνασίου, του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου. Επίσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, στο Γυμνάσιο Μοχού, Γυμνάσιο Αρχανών και Επαγγελματικό Λύκειο Μοιρών.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν κυρίως στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας των σχολείων, αλλά και ως ανάγκη ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων. Η ενημέρωση στους μαθητές έγινε με βιωματικό τρόπο και μέσα από αλληλεπίδραση με το προσωπικό της μονάδας, όπου συζητήθηκαν θέματα γύρω από τις εξαρτήσεις ( αλκοόλ, παράνομες ουσίες, προβληματική χρήση διαδικτύου) καθώς και τρόποι ενδυνάμωσης του εαυτού απέναντι στις προκλήσεις.

Η Μονάδα Εφήβων στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης που πραγματοποιεί θα είναι ανοιχτή σε νέα αιτήματα για την καινούργια σχολική χρονιά.



Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων για θέματα Εξαρτήσεων
Τηλ: 2810-331034