Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σαββατοκύριακο με αίμα στην άσφαλτο: Και δεύτερος νεκρός στην Κρήτη


Δυο δυστυχήματα στην άσφαλτο, έβαψαν με αίμα το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη και συγκεκριμένα τους νομούς Ηρακλείου και Χανίων.

Σάββατο πρωί, στην είσοδο της Χερσονήσου, 32χρονος οδηγός αυτοκινήτου, εξέπνευσε στην άσφαλτο αφού προηγουμένως το όχημα του, άγνωστο πώς, κατέληξε σε κολόνα φωτισμού.
Κυριακή πρωί και έναν 46χρονο άνδρα παρέλαβε νεκρό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από την περιοχή του Ταυρωνίτη Χανίων.
Ο άτυχος άνδρας είχε εκπνεύσει όταν ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έφτασε στο σημείο. Σε μικρή απόσταση βρισκόταν πεσμένη μοτοσυκλέτα, που φέρεται να του ανήκει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το δυστύχημα συνέβη αφότου η μηχανή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε σε στύλο φωτισμού, όπως μάλιστα είχε συμβεί και στο τροχαίο δυστύχημα του Σαββάτου στη Χερσόνησο.

Παλεύει για τη ζωή 22χρονος μετά από τροχαίο
Την ίδια ώρα αγωνία για τους συγγενείς ενός 22χρονου νεαρού στα Χανιά καθώς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης.
Ο 22χρονος ήταν συνεπιβάτης δικύκλου που οδηγούσε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου νεαρός στην οδό Κισάμου, όταν άγνωστο πως, συγκρούστηκε με ΙΧ.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 22χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων.

22 νεκροί από τροχαία στους δρόμους της Κρήτης

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣυΠροΤΑ (Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων), τα περισσότερα τροχαία σημειώνονται από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τα 14 από τα 22 συνολικά τροχαία δυστυχήματα της φετινής χρονιάς έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ημερών.

Είκοσι δύο νεκροί στην Κρήτη από την αρχή του έτους. Δέκα στο Ηράκλειο, με το νομό να έχει τη φετινή πρωτιά. Οκτώ στα Χανιά, τέσσερις στο Ρέθυμνο, κανένας στο Λασίθι.

Η πλειοψηφία των νεκρών στους δρόμους της Κρήτης από την αρχή του έτους έως και σήμερα είναι άνδρες, ενώ μία είναι η γυναίκα που έχει χάσει τη ζωή της σε τροχαίο, σύμφωνα με τον ΕΣυΠροΤΑ. Το ίδιο διάστημα πέρυσι, οι νεκροί στους δρόμους του νησιού ήταν περισσότεροι και συγκεκριμένα 33.


Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη - Φωτεινή Μαυροματάκη - click neakriti.gr