Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το πρόγραμμα του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν»


Μετά την περυσινή, θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Ηρακλειώτες, το «Τέχνη καθ’ οδόν» επιστρέφει φέτος μεγαλύτερο χρονικά και πλουσιότερο σε περιεχόμενο. Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου έρχεται από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου 2017 για να μετατρέψει και πάλι ολόκληρη την πόλη σε καλλιτεχνική σκηνή. 

Με στόχο, πάντα, την ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και με την προσθήκη σημαντικών ονομάτων της τέχνης, όπως το συγκρότημα των Encardia, η Αλίκη Καγιαλόγλου κ.α. το φετινό πρόγραμμα του «Τέχνη καθ΄οδόν» υπόσχεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου μια πενθήμερη γιορτή πολιτισμού, με τις εκπλήξεις να καραδοκούν σε κάθε πλατεία. 


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, αναφερόμενος στο «Τέχνη καθ΄οδόν», στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της συμμετοχής των πολιτών στην διαμόρφωσή του: «Το φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε από τη βάση και αγκαλιάστηκε αμέσως απ’ αυτήν. Αποδεικνύει έμπρακτα το τί μπορεί να κατορθώσει η συμμετοχική αυτοδιοίκηση -αυτή που πιστεύει ότι οι πολίτες πρέπει να μετέχουν στη λήψη των αποφάσεων και στην υλοποίηση των δράσεων της δημοτικής αρχής. Το τί μπορεί, δηλαδή, να συμβεί, όταν οι πολίτες προτείνουν και η αυτοδιοίκηση ακούει και υιοθετεί τις ιδέες και τα οράματά τους».
Το 2ο «Τέχνη καθ΄ οδόν» διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και την πολύτιμη βοήθεια πολλών ακόμα φορέων, όπως του Ινστιστούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε., του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, του Συλλόγου Κινηματογραφιστών Ηρακλείου, ωδείων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φυσικά των Εθελοντών του Δήμου.

Το σποτάκι του φετινού «Τέχνη καθ΄οδόν»:



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 Ιουλίου

Πρωϊ.

11. 00 Έξη εκθέσεις – εκπλήξεις, που οργανώθηκαν για το «Τέχνη καθ’ οδόν», ανοίγουν ταυτόχρονα τις πύλες τους στο κοινό.



1. «Τεχνη/ο/λογία» - μια πρωτοποριακή έκθεση του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Λιοντάρια).

Διάρκεια έκθεσης 3-7 Ιουλίου. Ώρες επίσκεψης 9.30 – 13.00 το πρωί και 17.30-21.00 το απόγευμα.

Η πρώτη σπουδαία έκπληξη του Φεστιβάλ! Ετοιμάστηκε από το πρόγραμμα Διάχυτης Νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του ΙΤΕ. Απολαύσετε τον διάλογο της τέχνης με τη σύγχρονη τεχνολογία και ετοιμαστείτε για …πράγματα και θαύματα! Διασχίστε αιώνες μέσα από έναν….καθρέφτη, φωτογραφηθείτε στα Λιοντάρια της Τουρκοκρατίας, κάντε ένα τηλεφώνημα στον …Νίκο Καζαντζάκη, ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο με μια λατέρνα. Γνωρίστε καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα της πληροφορικής, ενσωματωμένα σε φόρμες εικαστικών δημιουργιών. Στον πυρήνα της έκθεσης βρίσκονται 4+1 διαδραστικά συστήματα, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Τα 4 από αυτά παραπέμπουν στην Κρήτη του παρελθόντος.· Το πέμπτο είναι ένα διαδραστικό γλυπτό, που προορίζεται να κοσμήσει την είσοδο του ανανεωμένου κτηρίου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Γύρω απ’ αυτά, θα βρείτε άλλα διαδραστικά συστήματα και εικόνες, που καταγράφουν την πορεία του ΙΠ-ΙΤΕ των τελευταίων ετών, στη διάρκεια της οποίας η παρέμβασή του στον δημόσιο χώρο πήρε σχήματα, χρώματα και διαστάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΙΠ-ΙΤΕ είναι πρωτοπόρο στις εγκαταστάσεις διαδραστικών συστημάτων στον χώρο του πολιτισμού εδώ και χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Επίσης, ότι η μακρόχρονη συνεργασία του με τον Δήμο Ηρακλείου έχει αποδώσει μέχρι σήμερα πολύ σημαντικούς καρπούς.

2. Έκθεση με τίτλο: «Αρχιτεκτονική και ποιότητα κτηρίων». Από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου και το τεχνικό περιοδικό ΚΤΗΡΙΟ

Στο τέως αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου (Λιοντάρια).



Διάρκεια έκθεσης 3-15 Ιουλίου. Ώρες επίσκεψης: 11.00 – 13.30 το πρωί και 18.00-21.00 το απόγευμα. Σάββατο απόγευμα και Κυριακή κλειστά.



Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συμβολή στην ποιότητα του δομημένου περιβάλλοντος της πόλης. Αλλά και μια συνάντηση της Αρχιτεκτονικής με τις ιστορικές μνήμες που ανακινεί τόσο το κτήριο που φιλοξενεί την έκθεση, όσο και ο ιστορικός τόπος –το αραβοβυζαντινό -ελληνιστικό τείχος– πάνω στο οποίο το κτίριο αυτό έχει οικοδομηθεί. Θα γνωρίσετε 51 κτίρια που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ), με στόχο την ανάδειξη ολοκληρωμένων σύγχρονων κτιριακών κατασκευών στην Κρήτη, που σχεδίασαν αρχιτέκτονες από όλη την Ελλάδα. Θα δείτε επίσης 28 κτίρια της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής που διακρίθηκαν μέσα από ηλεκτρονική ψηφοφορία που προκάλεσε το περιοδικό «ΚΤΙΡΙΟ» το 2016..

Στα πλαίσια της έκθεσης, η εικαστικός Κυριακή Αρκούλη προβάλλει επίσης 20 φωτογραφίες από την βόρεια ακτή του Ηρακλείου, με θέμα τα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία της περιοχής.



3. Colori per Sognare (Χρώματα για να ονειρευτείς).

Έκθεση έργων ζωγραφικής του Ιταλού καλλιτέχνη Ivano Battiston.

Στο Φουαγιέ της αίθουσας Μανώλη Καρέλη, στον 2ο όροφο του δημοτικού κτιρίου Ανδρόγεω (Ανδρόγεω 2).

Διάρκεια έκθεσης 3-7 Ιουλίου. Ώρες επίσκεψης: 11.00-13.30 το πρωί και 18.00-21.00 το απόγευμα.



Ο γνωστός Ιταλός αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης, που μετά από ένα σοβαρό πλήγμα της υγείας του βυθίστηκε σε κώμα και ζει έκτοτε με το μισό του σώμα παράλυτο, δείχνει με μια πανδαισία χρωμάτων σε όσους βρίσκονται στη θέση του, ότι υπάρχει πάντα διέξοδος και ελπίδα να «υψωθεί κανείς ξανά»!

4. Πολυθεματική έκθεση φωτογραφίας από μέλη της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης ( ΕΦΕΚ), και ανεξάρτητους, ερασιτέχνες και μη φωτογράφους. Περιλαμβάνει φωτογραφία δρόμου, φωτογραφικά πορτραίτα γυναικών και υποβρύχια φωτογραφία.

Στο άλλοτε κτίριο της Τροχαίας (Λιοντάρια)

Διάρκεια έκθεσης 3-7 Ιουλίου. Ώρες επίσκεψης: 11.00-14.00 το πρωί και 18.00-21.00 το απόγευμα.



5. Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο:

«Καζαντζάκης: Ακολουθώντας το βαθύ του χτυποκάρδι».

Στο αίθριο του «Πολύκεντρου Νεολαίας», του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2).

Διάρκεια έκθεσης 3-7 Ιουλίου. Ώρες επισκέψης 11.00 το πρωί έως 22.00 το βράδυ).



Επ’ ευκαιρία του «έτους Καζαντζάκη», ο Δημήτρης Νικολιδάκης, ο Σωτήρης Γκουγκούσης και ο Γιάννης Κωβαίος, εκθέτουν μια σειρά φωτογραφικών τους έργων, κάθε ένα από τα οποία «εικονογραφεί» ένα απόφθεγμα του μεγάλου Κρήτα συγγραφέα.

6 . Έκθεση έργων μαθητών δημοτικών σχολείων του ν. Ηρακλείου, με τίτλο:

«Λαβύρινθοι και δελφίνια»: Τα παιδιά ζωγραφίζουν μινωϊκά ενδύματα και μινωικά μοτίβα.

Στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης (Λιοντάρια).

Διάρκεια έκθεσης 3-7 Ιουλίου. Ώρες επίσκεψης: Οι ώρες λειτουργίας του βιβλιοπωλείου.



Τα μοτίβα της μινωικής Κρήτης και τα μινωικά ενδύματα, μέσα από τα μάτια παιδιών ηλικίας 6-12 χρόνων! Συμμετέχουν μαθητές από δημοτικά σχολεία του νομού Ηρακλείου. Τα παιδιά προσέγγισαν το θέμα με τρόπο ανεπιτήδευτο και οι διδάσκοντες θέλησαν να αναδείξουν με την έκθεση τη φρεσκάδα και την πρωτοτυπία της ματιάς τους. Η ιστορία του μεγάλου αυτού πολιτισμού προσεγγίστηκε με τρόπο σύγχρονο. Οι εκπαιδευτικοί που οργανώνουν την έκθεση προσπάθησαν να αποφύγουν τα κλισέ και να διδάξουν στα παιδιά όχι απλώς να αντιγράφουν γνωστά και δημοφιλή έργα τέχνης, αλλά να εμπνευστούν από την ιστορία του τόπου μας. Οι ερμηνείες των παιδιών στα μινωικά μοτίβα είναι απροσδόκητες και συχνά χιουμοριστικές. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει το γεγονός πως η διδασκαλία της ιστορίας και της τέχνης μπορεί να είναι δημιουργικές, διασκεδαστικές και παραγωγικές διαδικασίες.




“Φωτογραφικός Μαραθώνιος” !

11.00. Εκκίνηση από το Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) ενός «φωτογραφικού μαραθωνίου» για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους,, που επιθυμούν να αποτυπώσουν τα δρώμενα του Φεστιβάλ. Στους συμμετέχοντες θα παροδοθεί στις 11.00 το πρωί, στο Πολύκεντρο, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μαζί με σχετικές συνοπτικές οδηγίες. Όσοι λάβουν μέρος θα μπορούν να στείλουν, μέχρι τέλους Ιουλίου, πέντε φωτογραφίες της επιλογής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Heraklionphotocontest@gmail.com. Οι καλύτερες απ’ αυτές θα αποτελέσουν στη συνέχεια το υλικό μιας έκθεσης αφιερωμένης στο «Τέχνη καθ’οδόν 2018».




Και βιβλία ...καθ’ οδόν!

11.00 Η Βικελαία Βιβλιοθήκη, όπως και πέρυσι, ξεκινά ένα Bazaar των περίφημων εκδόσεών της! Θα παραμείνει ανοικτό σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, μαζί με την έκθεση των παιδιών που φιλοξενεί στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της.

Αλλά και στο ισόγειο του βιβλιοπωλείου υπάρχει μία ακόμη έκπληξη! Δυο μικροί «πληροφορικάριοι», ο Ορφέας Βασιλιάς και ο Aλκιβιάδης Τσαγκαράκης, αποφάσισαν να συμβάλουν στο φεστιβάλ, μαθαίνοντας σε όσους συνομήλικους τους επιθυμούν, τα πρώτα βήματα στον ηλεκτρονικό προγραμματισμό. Θα τους δείξουν πώς να φτιάχνουν μόνοι τους πρωτότυπα ηλεκτρονικά παιχνίδια (Τρίτη έως Πέμπτη, 11.00 -13.00 κάθε πρωί και 18.00 - 20.00 κάθε απόγευμα, πλην Τετάρτης). Τη δράση των παιδιών συντονίζει ο Γιώργος Λάνδρου. Μαζί τους και η Γεωργιάνα Καραταράκη, που θα φροντίζει να είναι τα πάντα εν ..τάξει.







Και ένα …τραίνο καθ’ οδόν!

12.00 Το «τραίνο της χαράς», με επιβάτες την ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ και μαθητές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, περιηγείται δυο φορές το κέντρο της πόλης, σκορπίζοντας αφειδώς τις νότες χαράς του L.V. Beethoven. Διευθύνει: ο Νίκος Αντωνακάκης.

Αφετηρία (12.00) Πλατεία 18 Άγγλων. Διαδρομές: 25ης Αυγούστου, οδός 1821, Πλατεία Κορνάρου, Πλατεία Ελευθερίας, Λεωφ. Δικαιοσύνης, οδός Καλοκαιρινού, οδός Αγ. Μηνά, Πλ. Ελευθερίας, Δουκός Μποφώρ. Τέρμα: Πλατεία 18 Άγγλων.

Ενδιάμεσες, δεκάλεπτες, μουσικές στάσεις: στον Άγιο Τίτο, στα Λιοντάρια, στην Πλατεία Αγίου Μηνά, στην πλατεία Κορνάρου και στην Πλατεία Ελευθερίας.



Απόγευμα-βράδυ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια).

19.00 Στο πρόστυλο της Βασιλικής οι βιρτουόζοι Leonardo Sopri (βιολί) και Μανώλης Σγουρίδης (βιολοντσέλο), σας καλωσορίζουν και φέτος στο φεστιβάλ με εξαίσιες μουσικές.

19.30 Παρακολουθήστε τα εγκαίνια της λαμπρής έκθεσης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. και πάρτε μια πρώτη γεύση από το ταξίδι στο παρελθόν που υπόσχονται τα διαδραστικά συστήματα που δημιούργησε. Είναι βέβαιον ότι θα χρειαστεί να επισκεφθείτε την έκθεση περισσότερες από μία φορές.

21.00 Μπείτε στο εορταστικό κλίμα του φεστιβάλ. Οι χαρούμενοι τυμπανιστές της BATALA CRETA, οι φασαριόζοι ξυλοπόδαροι και οι ζογκλέρ των ACTIVE FLOW PERFORMERΜΑΝCES έχουν ήδη συγκεντρωθεί έξω από την Βασιλική, για να ξεκινήσουν μαζί σας την καθιερωμένη πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.

21.15 Ο «μαίτρ» του θεάτρου Σκιών Άθως Δανέλης και ο δεξιοτέχνης Γιάννης Παπαδόπουλος κηρύσσουν, με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο, την έναρξη του Φεστιβάλ και παρουσιάζουν τους συντελεστές της βραδιάς.

9.30 – 9.45 Oι “Active flow performances”, βάζουν ….φωτιά στη σκηνή.

9.45 – 11.45 Με χορό και μουσική, με ταραντέλες κι ερωτικά τραγούδια, το διεθνώς γνωστό και καταξιωμένο σχήμα, των Encardia, μετατρέπει μπροστά σας, τη ζωή σε …

παραμύθι! Οι Εncardia θέλουν να χορέψετε και τραγουδήσετε μαζί τους από την καρδιά σας και να σας γνωρίσουν την πλούσια και γεμάτη ενέργεια μουσική των Ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας. Εκεί όπου ο εξαίσιος ήχος της ελληνικής ακούγεται ακόμα. Συμμετέχουν: Κώστας Κωνσταντάτος: (tamporello, βιολί, μαντολίνο, τραγούδι), Δημήτρης Τσέκουρας (Κόντρα Μπάσο, τραγούδι), Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα, τραγούδι), Ναταλία Κωτσανή (τραγούδι), Γιάννα Χαμαλέλη (χορός). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.





ΤΡΙΤΗ 4 Ιουλίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

21.00-21.30 Μοντέρνα χορευτικά από τη σχολή Dance House. Xορογραφίες, διδασκαλία: Ροδούλα Κρανιωτάκη.

21.30-23.30 Η “OSMANNGOLD”, μια από τις κορυφαίες στο είδος της, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ορχήστρες, παρουσιάζει “Μεγάλους κλασικούς του Swing” και υπόσχεται στους λάτρεις της jazz και του swing μιαν αλησμόνητη βραδιά. Ένα ρεπερτόριο από την σπουδαία παράδοση της “Big Band”, με τραγούδια εμπνευσμένα από τη μεγάλη κληρονομιά του swing του ’30 και του ’40. Στη σκηνή David Micheloni, (Κλαρινέτο), Andrea Coppini (Σαξόφωνο), Μarco Nezi και Stefano Pratezi (Τρoμπέτα), Luciano Fiorello (Τούμπα), Andrea Soldani (Τρομπόνι), Andrea Rinaldi (Πιάνο), Ferdinando Romano (Κοντραμπάσσο), Marcello Nesi (Κρουστά).

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

11.00 Η έκθεση χειροτεχνών ανοίγει τις πύλες της. Eκατό και πλέον χειροτέχνες εκθέτουν και φέτος έργα τους στο φεστιβάλ και διδάσκουν πρόθυμα την τέχνη τους. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ζωντανό εργαστήρι ψηφιδωτού, να μάθετε πως φτιάχνεται ένα μινωϊκό τόξο, να κάνετε καθημερινά Face painting, να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο χειροποίητου κοσμήματος, να εξασκηθείτε στην ζογκλερική», και να χαλαρώσετε στη “healing area” της Acrow flow. Σεμινάριο χειροποίητου κοσμήματος.




Σταθερά εργαστήρια στο πάρκο, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, από την Αctive Flow



Από τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ τεχνικές χαλάρωσης, στην « Healing area» της «Acro Flow».

12.00-14.00 «Παρκοπειρατές» 2ωρο μουσικό, διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, από τους Αctive Flow. Ανακαλύψτε μαζί τούς θησαυρούς που κρύβει το πάρκο.

14.00-16.00 «Παιχνίδια του κόσμου». Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο.

16.00-18.00 Εργαστήρι ζογκλερικής. Κατασκευή και εκμάθηση ζογκλερικών για όλες τις ηλικίες.

18.00-20.00 Zωγραφική προσώπου (face painting)





Πρόγραμμα εκδηλώσεων



18.30- 19.00 Η Κρητική Ακαδημία, με προπονητή τον Δημήτρη Τουρλάκη, σε τέχνες ...πολεμικές!



19.00-20.00 Γιόγκα γέλιου από την «Χρυσαλλίδα» της Μανιάνας Μιγάδη.



20.00-20.30 Η κρητική βραδιά ξεκινά με το αγαπητό σε όλους μας «Λύκειο Ελληνίδων,Ηρακλείου». Τα πεπειραμένα μέλη του χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του Γιώργου Γιακουμάκη (λύρα), Ανδρέας Καραπιδάκη (λαούτο) και Άγγελου Κατσαρού (λαούτο).



20.30-21.30 Τη σκυτάλη παραλαμβάνει η σχολή χορού «Τέχνη Χρώ» και η ομάδα του Στέλιου Καρλάκη, με χορευτικά και ανοικτό μάθημα παραδοσιακών χορών.

.

21.30- 22.30 Συνεχίζει με τη λύρα του ο Δημήτρης Σκουλούδης. Συμμετέχουν: Αντώνης Χαραλαμπάκης (λαούτο), Γιώργος Σκουλούδης (λαούτο), Αντώνης Πρινιανάκης (ακουστική κιθάρα).



22.30-23.30 Τη βραδιά κλείνει, χορεύοντας επίσης και διδάσκοντας, το παραδοσιακό εργαστήρι χορών και μουσικής «Ίσταμνος».



ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ (Δημαρχείο)

19.30 -20.00 Τολμηρά ακροβατικά εδάφους από την Αcro Flow Crete (Acro Yoga).



ΠΛΑΤΕΙΑ 18 ΑΓΓΛΩΝ




και …“ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΚΑΝΤΑΔΑ” καθ’ οδόν!!



19.00 Η χορωδία Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, η Χορωδία Μαλίων και η Κρητική Συμφωνική ορχήστρα νέων, αναβιώνουν την “ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΚΑΝΤΑΔΑ", πάνω σε μια ιδέα του Δρα Αγησίλαου Αλιγιζάκη. Διευθύνει ο Νίκος Αντωνακάκης.

Ξεκινώντας από την πλατεία και ανεβαίνοντας την οδό 25ης Αυγούστου, οι κανταδόροι θα σταματήσουν για λίγο στα Λιοντάρια και θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους στην οδό Δαιδάλου και στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, για να καταλήξουν, τραγουδώντας για μισή περίπου ώρα, στην οδό Κατεχάκη.





ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)



21.00- 22.00 Η ορχήστρα πνευστών και κρουστών οργάνων WIND & PERCUSSION YOUTH ORCHESTRA, του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ, ερμηνεύει μουσική από τον διεθνή κινηματογράφο. Μουσική διεύθυνση Μπάμπης Παλιός.

22.00-22.30 Το ξακουστό CIRCO BAHALO, σ’ ένα κεφάτο και πολύχρωμο πρόγραμμα, με ζογκλέρ, ακροβάτες, μαγικά κόλπα και commedia del’ arte. Zωντανή ορχήστρα, με κλαρίνο, πολίτικο λαούτο, ακορντεόν, κοντραμπάσο, κρουστά και τραγούδι. Μετέχουν: H Νίκη Μαριετάκη, ο Αιμίλιος Κλαδίτης, Ο Βαγγέλης Τσάταλος, ο Παναγιώτης Σταθόπουλος, η Αγγελική Λύσα, η Ζωή Μαλιάκα, και η Ιωάννα-Σοφία Ασπιώτη. Αν δεν το προλάβετε εδώ, θα το βρείτε αμέσως μετά στην πλατεία Αγίου Τίτου.

22.30-23.30 Zumba και Latin Party από τους “Νούς και Σώμα” και τους JS.

ΟΔΟΣ ΕΒΑΝΣ ( Πύλη Ιησού-Καινούργια Πόρτα)


19.00 “Το Μεγάλο Κάστρο του Καπετάν Μιχάλη - Ακολουθώντας τα βήματα του Ν. Καζαντζάκη”.

H ομάδα εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, σας καλεί να ξεναγηθείτε στο …παρελθόν και να γνωρίσετε την πόλη μέσα απ’ τα μάτια του μεγάλου συγγραφέα.. Συναντηθείτε μαζί της στην Καινούργια Πόρτα του Ενετικού Τείχους και ακολουθήστε την στις Τρεις Καμάρες (μέσω της οδού Πεδιάδος), στην Πλατεία Κορνάρου, στο Μειντάνι, στην πλατεία Λιονταριών, στη γειτονιά του Καζαντζάκη, ως τον Άγιο Μηνά και την Αγία Αικατερίνη. Η ξενάγηση καταλήγει, στον τάφο του Καζαντζάκη.



ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ


18.30-21.00 Αν δεν είσαστε ήδη, γίνεται ζωγράφοι! Κάθε μέρα, από σήμερα και μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ, την ίδια ώρα, ένας εικαστικός θα σας περιμένει στην πλατεία να ζωγραφίσετε, μόνοι ή με την παρέα σας, έναν πίνακα της έμπνευσής σας, που θα μείνει στην πόλη!

20.00-20.40 H παιδική-νεανική χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο η Έλενα Περισυνάκη.

20.40-22.15 Η Νεκταρία Λαουμτζή και η μουσική ομάδα Cantanti, του ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε μια συναυλία ελαφράς, κλασικής μουσικής, με τίτλο “Voci angeliche”. Στο πιάνο η Νεκταρία Λαουμτζή.

22.15-22.45 Η χορωδία ΙΝΤΕRCANTO, σε έντεχνη μουσική από όλο τον κόσμο, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Παπαγιαννάκη.

22.45 -23.45 Το CIRCO BAHALO με την ορχήστρα, τους ζογκλέρ, τους ακροβάτες και τα …μαγικά του, συνεχίζει ακάθεκτο. Απολαύστε εδώ το πλήρες πρόγραμμά του.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ

19.30 – 19.35 Ανατολίτικοι χοροί από τον Σύλλογο χορού και τέχνης «Νους και Σώμα».

19.35- 21.00 Το γνωστό και πολύ αγαπητό μουσικό σχήμα των Couleur Locale, σε παραδοσιακά τραγούδια και μουσική. Παίζουν: Γιώργης Μανωλάκης (λαούτο,τραγούδι), Νικόλας Χριστόπουλος (drums), Γιάννης Καπετανάκης (κόντρα μπάσο).





ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



18.00-21.00 “Σώστε τη γη”: Ο γλύπτης Γιάννης Τσιγκένης σας περιμένει στην πλατεία και σας καλεί να φέρετε πλαστικά σκουπίδια απ’ τη θάλασσα και να τα μετατρέψετε μαζί του σε τέχνη!

19.30- 20.30 Η χαρούμενη μουσική συντροφιά των “KULTUR MUTUR” σας καλεί να χορέψετε και να τραγουδήσετε μαζί της, με τραγούδια για μικρούς και μεγάλους. Ξεκινήστε από τη Λιλιπούπολη και ταξιδέψτε μουσικά ως τον …Διονύση Σαββόπουλο!

20.30-21.00 Η Maggie Popesku σε πόπ μουσική.

21.00-21.30 Οι Αctive Flow Performances φέρνουν τις φωτιές, και τα λοιπά …ζογκλερικά τους στην πλατεία.

21.30 -22.00 Η Γιασεμή Σπυριδάκη και η Ιωάννα Πατεράκη, με τις κιθάρες τους, σε σύγχρονο ελληνικό και ξένο τραγούδι.

22.00-23.30 To Jazz Duo της Μαρίας Κριτσωτάκη και του Αντώνη Τσικανδηλάκη, σε jazz standards ρεπερτόριο



ΟΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΑΚΗ (Αγία Τριάδα, Χανιόπορτα)

17.00 Από σήμερα και για το επόμενο διήμερο (5 και 6 Ιουλίου), δυο εικαστικοί -η Άννα Σαλούστρου και ο Γιάννης Δημητράκης-, οργανώνουν ένα δικό τους “φεστιβάλ” μέσα στο Φεστιβάλ. Η Άννα ζωγραφίζει τοίχους, φτιάχνει “χαλ-Άσματα” και ανοίγει παράθυρα στον …ουρανό, ενώ ο Γιάννης συμβάλλει με ένα δικό του γκραφίτι.

20.00-21.00, Η Ομάδα Χορού των Γουρνών Τεμένους με χοροδιδάσκαλο τη Νίκη Πλουμίδου χορεύει παραδοσιακούς χορούς. Στη λύρα ο μαθηματικός Βαγγέλης Αλεξάκης και στο λαούτο ο φυσικός Χρήστος Ζηδιανάκης.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΒΑΛΑΔΩΝ (Αγία Τριάδα)

Πέρυσι ήταν ο Λάκκος. Φέτος έχει η Αγία Τριάδα την …τιμητική της! Συμβουλευτείτε τον χάρτη και ξεκινήστε προς τα εκεί νωρίς, για να προλάβετε να περιηγηθείτε τους γύρω δρόμους και να δείτε τις τοιχογραφίες και τα γκράφιτι που ετοιμάζουν στην περιοχή είκοσι και πλέον εικαστικοί για το φετινό “Τέχνη καθ’ οδόν”. Θα χρειαστεί να πάτε και να ξαναπάτε.

Στην πλατεία σάς περιμένει ένα σημαντικό …ερώτημα: «Ποιος είσαι»? Το θέτει μια μεγάλη “εγκατάσταση”, με τίτλο: “Έχετε ταυτότητα;”, που ετοίμασε ο Νάσος Ζαγκώτης, με καλλιτεχνικούς συνεργάτες τον Μάνο Ευχετζή, την Ειρήνη Καραμπίνη, και την Πωλίνα Παπανικολάου. Η εγκατάσταση έγινε με τη στήριξη της Δ.ΕΠ.ΑΝ.ΑΛ και τη σύμπραξη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας, καθώς συμβάλει και στην αισθητική αναβάθμιση της πλατείας. Η ίδια η Αγία Τριάδα άλλωστε είναι μια συνοικία που βρίσκεται σε αναζήτηση ταυτότητας. Ψάχνει τις απαντήσεις στην τέχνη που απλώνει στον δικό της λαβύρινθο. Θέλει να γίνει: “η Αγία Τριάδα των καλλιτεχνών”! Και σας καλεί για να σας ρωτήσει: Εσείς έχετε ταυτότητα;

19.00 -21.00 Το ΑΧΡΗΣΤΟ γίνεται ΧΡΗΣΙΜΟ για την πόλη, από το “Less is more”. Άχρηστα αντικείμενα του σπιτιού μας γίνονται χρήσιμο “έργο” για την πόλη!



Κάτοικοι και φιλοξενούμενοι του Ηρακλείου γινόμαστε για λίγο δημιουργοί πάνω στο «σώμα» της πόλης. Φέρνουμε άχρηστα αντικείμενα από το σπίτι: εφημερίδες, περιοδικά, ρούχα, παπούτσια, υφάσματα, σακούλες, σύρματα, πιάτα ή ό,τι άλλο. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε από κοινού, με κολάζ και χειροτεχνικές κατασκευές, ένα εφήμερο αρχιτεκτονικό-καλλιτεχνικό έργο.



20.00- 20.30 Οι “ANTIΚΡΟΥΣΤΟΙ” δια…τυμπανίζουν την έναρξη του τριημέρου των εκδηλώσεων στην Αγία Τριάδα. Πρόκειται για μια αυτο-οργανωμένη μπατουκάδα (ορχήστρα βραζιλιάνικων κρουστών), χωρίς ιεραρχική δομή και χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με επιρροές από τη Λατινική Αμερική και τη Μαύρη Ήπειρο. Χρησιμοποιούν τους ρυθμούς άφρο σάμπας, ρούμπας και σον, για να φτιάξουν δικά τους τραγούδια και να αναδείξουν τον δικό τους μουσικό χαρακτήρα. Καθώς λένε, με βάση τις εναλλαγές των μπάσων ήχων που σκορπούν τα …φούντου και σε συνδυασμό με τις γρήγορες κινήσεις των …ντόμπρα, τα …ρεπενίκια και οι …κάισες εκτοξεύουν προς κάθε κατεύθυνση τον ξεσηκωτικό ρυθμό της σάμπας (βοηθούντων και των μουσικών λεπτομερειών που προσθέτει το … αγκογκό)! Είτε καταλάβατε είτε όχι, ετοιμαστείτε να παίξετε και να χορέψετε μαζί τους!

Την ίδια ώρα οι ξυλoπόδαροι και οι ζογκλέρ τωv ΑCTIVE FLOW PERFORMANCES, γεμίζουν χαρά και γέλιο την πλατεία.

21.00-22.00 Το κουκλοθέατρο “ΚΟΥ-ΚΛΩ” παρουσιάζει το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: “Το Ασχημόπαπο”.

22.00-23.30 “Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη”, από τους σπουδαστές τραγουδιού της Λένας Χατζηγεωργίου και Λαϊκών Οργάνων, του Νίκου Τσαφαντάκη, του ΕΝΤΕΧΝΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Παίζουν Μανώλης Κανακάκης (ακορντεόν), Νick Vailer (κιθάρα), Νίκος Τσαφαντάκης (μπουζούκι), Μάνος Παπαδάκης (κοντραμπάσο), Νίκος Παγωμένος (κρουστά), Αριστείδης Κουτεντάκης (μπαγλαμάς). Επιμέλεια προγράμματος, κείμενα Λένας Χατζηγεωργίου.

ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (Λάκκος)

Προ-φεστιβαλική δράση: Οι εικαστικοί Μathew Halpin, John Bowman, Αnn Shostrom και Britta Stenmanns, έχουν ήδη από ημερών εγκαταστήσει το πνεύμα του φεστιβάλ στην περιοχή. Συνεχίζοντας το Lakkos Project, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες να κοσμούν τα κτίρια της με νέες τοιχογραφίες.

20.45-21.00 Οι “Αντικρουστοί” καταφθάνουν στον Λάκκο και κηρύσσουν κι εδώ την έναρξη του φεστιβάλ, με το δικό τους, ενθουσιώδη και εξαιρετικά …ηχηρό τρόπο. Μαζί τους οι ξυλοπόδαροι, οι fire jugglers και η λοιπή …συμμορία των Αctive Flow Performances, με σκοπό να κάνουν το πάρκο …άνω κάτω.

21.15- 21.30 Μυηθείτε στον κόσμο της …μαγείας. Ο Μάγος Vitalio σας αφήνει άφωνους με το μυστήριο show του.

21.30-23.30 Ο Γιάννης Παξιμαδάκης, ο Γιάννης Κρητικός, ο Νίκος Σταματάκης και η Μαρία Φασουλάκη κλείνουν τη βραδιά με ρεμπέτικα τραγούδια.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ)

19.00-21.00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αρτεμισία”, στηρίζοντας ενεργά την οργάνωση του “Τέχνη καθ’ οδόν” στην Αλικαρνασσό, στήνει στην πλατεία τρία ζωντανά εργαστήρια -ζωγραφικής, ψηφιδωτού και ντεκουπάζ-, και εκθέτει έργα μελών του.

21.00-21.45 Το τριήμερο εγκαινιάζει κι εδώ ο Θίασος Σκιών Άθω Δανέλλη – Γιάννη Παπαδόπουλου, με μια περιπετειώδη κωμωδία. Έχει «άρωμα» μικρασιάτικo και τίτλο: «Ο Καραγκιόζης και το Στοιχειό της Σμύρνης».

21.45-23.00 Μικρασιάτικη βραδιά, με μουσική, τραγούδια και χορούς, από την παραδοσιακή χορωδία και τη χορευτική ομάδα της “Αρτεμισίας”. Στην ορχήστρα οι: Στέλιος Λιβιέρης (μπουζούκι), Κωστής Μπαλαμούτσος Ακορντεόν, Μανώλης Παπαδάκης (τραγούδι-κιθάρα), Κυριάκος Παπαδάκης (τουμπερλέκι), Ρένα Τουτουντζάκη (κιθάρα-τραγούδι), Μαντώ Ρασούλη (βιολί)



ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Ιουλίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

20.15-20.30 Η “PH Crete Κrav Maga afederation” επιδεικνύει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας.

20.30-21.00 Ακροβατικά και χορευτικά από την ομάδα “ΤrickingGr”, τη σχολή χορού “Cadance” και το “UGA group”.

21.00-22.30 “Αdiemus - songs of sanctuary”: Το “Quarto Academico” και το “Αdiemus Group”, σε τραγούδια “αποχαιρετισμού της ψυχής”. Ένα μοντέρνο ορατόριο του συνθέτη Carl Jenkins, μια συλλογή τραγουδιών από τις πέντε ηπείρους. Διεύθυνση, παραγωγή διδασκαλία: Μαρία Παπαγιαννάκη.

22.30-23.30 Αλλαγή κλίματος! Οι αδελφοί Αντώνης και Μιχάλης Φραγκιαδάκης, με το λαούτο και το τραγούδι τους, σε μια συναυλία έντεχνης λαϊκής μουσικής. Μαζί τους ο Στρατής Φραγκιαδάκης (λαούτο, τραγούδι), η Βαρβάρα Τσιτσιμπάκου (τραγούδι), ο Νίκος Μοσχονάς (Τύμπανα, κρουστά), ο Παναγιώτης Βαλαβάνης (τραγούδι, μαντολίνο) και ο Μανώλης Καψάλης (Ασκομαντούρα, Φλογέρα [θιαμπότι]).

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


Η έκθεση χειροτεχνών, τα εργαστήρια και τα παιχνίδια της “Αctive Flow”, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.



Από τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ, τεχνικές χαλάρωσης στη “Healing area”της “Acro Flow”.



12.00-14.00 “Παρκοπειρατές”: 2ωρο μουσικό, διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους από τους “Αctive Flow”. Ανακαλύψτε μαζί τούς θησαυρούς που κρύβει το πάρκο.



14.00-16.00 “Παιχνίδια του κόσμου”: Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Από Τρίτη έως Παρασκευή, την ίδια ώρα.



16.00-18.00 Εργαστήρι …ζογκλερικής. Κατασκευή και εκμάθηση “ζογκλερικών” για όλες τις ηλικίες.



18.00-20.00 Zωγραφική προσώπου (face painting).



.



Εκδηλώσεις:

18.00-19.00 “Πετάει-πετάει η μουσική”: Μουσικοκινητικό, βιωματικό πρόγραμμα για παιδιά από τη “Χρυσαλλίδα” της Μανιάνας Μιγάδη.

19.00-20.00 Η “Χρυσαλλίδα” συνεχίζει με αναπνευστικές και σωματικές ασκήσεις για όλες τις ηλικίες.

19.30-20.30 Αcro Yoga από την “Acro Flow” (στο γρασίδι του πάρκου).

20.00-21.00 Έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι από δυο αδέλφια που τραγουδούν και παίζουν μουσική απ’ την ψυχή τους - τη Μαρία-Γιασμίν (κιθάρα-τραγούδι) και τον Ηλία-Ιωσήφ Σκουτέλη (κιθάρα, τραγούδι). Στο κανονάκι η Ελένη Κανονάκη, στην κιθάρα ο Ανδρέας Αλεξάκης.

21.00-22.00 Ετοιμαστείτε για χορό. Η Rockband του “Έντεχνου Ωδείου” ξεσηκώνει το πάρκο. Υπεύθυνος καθηγητής: Μάνος Παπαδάκης.

22.00-23.00 Η “Ferto Foko Rock Band” κλείνει τη βραδιά με δικές της συνθέσεις και διασκευές ελληνικών και ξένων ρόκ τραγουδιών. Ο Νικόλας Ευαντινός, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γιώργος Λαμπράκης παίζουν μπάσο και ο Μάνος Ματθαίου ντραμς.



ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

21.00-21.30 Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με τη χορωδία “ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ”, υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο ο Βαγγέλης Σαμαράκης.

21.30– 22.00 Ο Γιώργος Μαστοράκης παίζει Χατζηδάκι και έργα για κιθάρα από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Λατινική Αμερική.

22.00-22.45 Η μοναδική Αλίκη Καγιαλόγλου μαγεύει τα λιοντάρια. H διεθνώς αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα αγαπητή Ελληνίδα ερμηνεύτρια, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον λόγο και τη μουσική μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, ερμηνεύει στη Βασιλική αγαπημένα της τραγούδια. Στην κιθάρα ο Νίκος Μανιταράς.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ


18.30-21.00 Γίνεται ζωγράφοι! Ένας εικαστικός σας περιμένει και σήμερα στην πλατεία να ζωγραφίσετε, μόνοι ή με την παρέα σας έναν πίνακα της έμπνευσής σας, που θα μείνει στην πόλη!

19.00-22.00 “Το κουβάρι που έγινε κούκλα”. H Ομάδα εθελοντών παιδείας του Δήμου Ηρακλείου και τα μέλη του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ/Α.Π.Η Αγ. Ιωάννη, στήνουν ένα πρωτότυπο εργαστήρι κούκλας και σας δείχνoυν πώς να φτιάχνετε κούκλες από μαλί. Θα βρίσκεται στην πλατεία μέχρι τις 10 το βράδυ.

20.00-20.30 Το μουσικό σύνολο ξύλινων πνευστών του “Ωδείου των χρωμάτων”, σε σύγχρονη και κλασσική μουσική, υπό τη διεύθυνση του Μάνου Παναγιωτάκη.

20.30-21.30 Η χορωδία “Αrs Nova”, του “Κλασικού ωδείου Ηρακλείου”, παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στους δύο μεγάλους συνθέτες μας, Σταύρο Ξαρχάκο και Σταύρο Κουγιουμτζή. Στο πιάνο η Άντζελα Πετραλή, στα ντραμς ο Νίκος Σκιαδάς.

21.30-22.00 Ιnes Walters Jazz Band Quintet από το “Lab Music Education”. Ο χώρος της vocal jazz στα καλύτερά του. Η jazz band του “Lab Music Education”, σε ένα μοναδικό live με jazz standards και αυτοσχεδιασμούς που μας ταξιδεύουν.

22.00 - 23.30 “OSMANNGOLD”: Για όσους δεν πρόλαβαν χθες να απολαύσουν την jazz και τους «μεγάλους κλασικούς του swing» από τους καταπληκτικούς Τοσκάνους μουσικούς και για ’κείνους που θέλουν να τους ξανακούσουν, ιδού η ευκαιρία! Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μια από τις κορυφαίες στο είδος της ευρωπαϊκές ορχήστρες και ότι παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο τραγουδιών εμπνευσμένων από τη μεγάλη κληρονομιά του swing του ’30 και του ’40. Μετέχουν οι: David Micheloni, (Κλαρινέτο), Andrea Coppini (Σαξόφωνο), Μarco Nezi και Stefano Pratezi (Τρoμπέτα), Luciano Fiorello (Τούμπα), Andrea Soldani (Τρομπόνι), Andrea Rinaldi (Πιάνο), Ferdinando Romano (Κοντραμπάσσο), Marcello Nesi (Κρουστά).

ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ

20.00-21.00 Το Circo Bahalo, δροσίζει τις καρδιές σας.

21.00-23.00 Το “pop duo” της Ιωάννας Καρανίκα (τραγούδι) και του Έκτορα Ανδρουλάκη (ηλεκτρική κιθάρα) γεμίζει κεφάτες νότες το πάρκο.

ΟΔΟΣ ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΟΥ (στο ύψος των καφενείων «Τίτα Μπρίκι» και «Ρεβύθι»)

20.00-23.00 Street party! Χορέψτε μέχρις …τελικής πτώσεως! Και μην παραξενευτείτε διόλου, αν δείτε ξαφνικά ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους να περνούν!

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ

21.00-23.00 H Melza Burcu, από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώνει τις δυο άκρες του Αιγαίου με το τραγούδι και το βιολί της. Μαζί με το Χρήστο Λιάτη (μπουζούκι) και το Δημήτρη Ζαχαριουδάκη (κιθάρα), αποδεικνύoυν τις κοινές μουσικές καταβολές των χωρών της Νοτιανατολικής Μεσογείου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


18.00-21.00 “Σώστε τη γη”: Ο γλύπτης Γιάννης Τσιγκένης σας περιμένει πάλι στην πλατεία και σας καλεί να φέρετε πλαστικά σκουπίδια απ’ τη θάλασσα και να τα μετατρέψετε μαζί του σε τέχνη!

18.30-19.00 Η Κρητική Ακαδημία, με προπονητή τον Δημήτρη Τουρλάκη, σας μυεί σε τέχνες ...πολεμικές!

19.00-20.00 Η ομάδα Taichi Chuan-Chi Kung του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσιάζει Τai-Chi.

20.00-21.00 “Παραμύθια για …τ’ αστέρια”, με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη.

21.00-22.00 Η “Xορωδία Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου”, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη, σε νοσταλγικά σμυρνέϊκα τραγούδια.

22.00-23.00 Ξεχάστε την κρίση: Το Circo Bahalo κάνει και εδώ το …θαύμα του! Μουσική, ζογκλέρ, φωτιές και ό,τι άλλο …κατεβάσει ο νους τους.

ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ


21.15-22.00 Ο θίασος Σκιών των Άθω Δανέλλη-Γιάννη Παπαδόπουλου παρουσιάζει μια αξέχαστη σάτιρα για την κρίση, με τίτλο: “Καραγκιόζης ο ανίκητος”.

22.00-22.30 - Aνατολίτικοι χοροί και στον Λάκκο! Οι “Αctive Flow” παρουσιάζουν κι εδώ τη σχολή χορού “Desert roses by Arabesque” και το εξωτικό της πρόγραμμα ανατολίτικων χορών.


22.00-23.30 Έντεχνο λαϊκό τραγούδι, από τον Παναγιώτη Καπιζιώνη (μπουζούκι), Νίκο Σταματάκη (κιθάρα) Θάλεια Ρόσιου (τραγούδι) και Θύμιο Μπαρδαμάσκο (μπουζούκι). Σας καλούν να διασχίσετε μαζί γνωστά και άγνωστα “Ρεμπέτικα Μονοπάτια”.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ (Αγία Τριάδα)

19.00 -21.00 Για δεύτερη μέρα στην Αγία Τριάδα Το ΑΧΡΗΣΤΟ γίνεται ΧΡΗΣΙΜΟ για την πόλη, από το “ Less is more”. Θυμηθείτε να φέρετε άχρηστα αντικείμενα από το σπίτι: Εφημερίδες, περιοδικά, ρούχα, παπούτσια, υφάσματα, σακούλες, σύρματα, πιάτα ή ό,τι άλλο προτιμάτε. Θα σχεδιάσουμε πάλι και θα φτιάξουμε, με κολάζ και χειροτεχνικές κατασκευές, ένα εφήμερο αρχιτεκτονικό-καλλιτεχνικό έργο.



20.00-21.00 Σαπουνόφουσκες στον …αέρα! Η “Αctive Flow” παρουσιάζει “Τα παιδιά της Γης”, σ’ ένα απίστευτα εντυπωσιακό, διαδραστικό show, που μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Ταξιδέψτε σ’ έναν ονειρικό κόσμο καμωμένο από μικρές και μεγάλες …σαπουνόφουσκες και καταλήξτε εντέλει μέσα τους!

21.00-21.30 Aνατολίτικοι χοροι! Οι Αctive Flow παρουσιάζουν τη σχολή χορού ”Desert roses by Arabesque”, σε ένα εξωτικό πρόγραμμα ανατολίτικων χορών. ‘Oσοι πιστοί …προσέλθετε!

21.30-23.30 Ο Νίκος Κάπλατζης, ο Βαγγέλης Κακουδάκης και ο Θεοφάνης Χάσκος (μπουζούκι), ο Γιώργος Χαλκιαδάκης (κιθάρα) και ο Ηλίας Κλαϊνος (λαούτο), σε λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.






ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ (Πύλη Βηθλεέμ)

21.00-22.40 Και ένα …μίνι φεστιβάλ έβδομης τέχνης! Ο Σύλλογος Κινηματογραφιστών Ηρακλείου, που ιδρύθηκε φέτος με στόχο να διαδώσει την τέχνη του κινηματογράφου, να αναδείξει μέσα απ’ αυτόν την πόλη μας και να στηρίξει την τέχνη γενικότερα, συμβάλλει στο “Τέχνη καθ’ οδόν”, με ένα διήμερο, μίνι φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Θα προβληθούν δώδεκα συνολικά ταινίες, που γυρίστηκαν τα τελευταία χρόνια από μέλη του Συλλόγου. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τις ταινίες:

“ΗΟΜΕ”, του Λευτέρη Γιαννακουδάκη

“Κύκλωπας 2”, της Victoria Trzeciak

“Ρυτίδες και όνειρα”, της Γωγώς Πετραλή

“23 νυχτερινό”, του Μιχάλη Αλεξάκη

“Trapped in A Loop”, της Τασού Παλισίδου

“Leakage”, της Μαρίας Παπαδάκη



ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Αλικαρνασσός)

20.15-20.45 Oι ξυλοπόδαροι, οι ζογκλέρ και η λοιπή …συμμορία των “Αctive FlowPerformances” μεταφέρουν και στην Αλικαρνασσό τα παιχνίδια τους.

21.00-23.00 “Mέντα και κανέλα’’: Μουσική παράσταση από τους “Vamos Εnsemble” και την Ιωάννα Φόρτη, μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες Ελληνίδες τραγουδίστριες, με ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο. Το “Μέντα και Κανέλα” είναι ένα ταξίδι, από τις μουσικές του σήμερα και του χθες της πατρίδας μας, στις μουσικές της Σμύρνης. Από την Αθήνα και τον Μάνο Χατζιδάκι, στη Σύρο και τον Πειραιά του ρεμπέτικου, στην Κρήτη του Ερωτόκριτου, στη Λέρο, με τη “Μπρατσέρα”, και στη χαμένη πατρίδα της Σμύρνης, με το “Nihavent Oriental” και το “Εμβατήριο Φλόγα”.

Συμμετέχουν: Κώστας Κεχράκος (κοντραμπάσο, τραγούδι, καλλιτεχνική επιμέλεια), Θανάσης Παπαθανασίου (κόρνο, φωνητικά,κρουστά) Νίκος Φραγκιαδάκης (πιάνο, επιμέλεια παραγωγής), Πρόδρομος Καραδελόγλου (μαντολίνο, κιθάρα, λύρα, τραγούδι), Έντμοντ Αλέξις (βιολί), Έλενα Ορμυλιώτου (βιολί), Χριστίνα Πασχάλη (βιολί), Νίκος Μαρακάκης (βιολί), Γιώργος Βοναπάρτης (βιολί), Ισαβέλλα Σταυρίδου (βιολί), Πέτρος Δούναβης (βιολί), Tjarda Terpstra (βιολί), Όλγα Παπαδημητρίου (βιολί), Ελπίδα Γαλανάκη (τσέλο), Μάνος Σγουρίδης (τσέλο), Κώστας Κανέλλος (κλαρινέτο), Τheo Kraaijvanger (ευφώνιο), Μάνος Γαλανάκης (κρουστά), Νίκος Φραγκιαδάκης (Πιάνο).



ΠΕΜΠΤΗ 6 Ιουλίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

17.00-19.00 Ποδήλατα στον …αέρα! Ο Παναθλητικός Ομιλος Ηρακλείου “ΚΑΣΤΡΟ” ετοίμασε επίδειξη δεξιοτεχνίας στην πλατεία Ελευθερίας, και στη συνέχεια μια χαρούμενη ποδηλατοβόλτα (μέσω των οδών Δικαιοσύνης, Καλοκαιρινού, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Παραλιακής Οδού και 25ης Αυγούστου). Οι ποδηλάτες θα καταλήξουν στην Πλατεία Αγίου Τίτου, για μια ακόμα επίδειξη των δεξιοτήτων τους. Πάρτε το ποδήλατο και το κράνος σας, διδαχθείτε τα …κόλπα τους και ακολουθήστε τους ως τον Άγιο Τίτο. Καλή διασκέδαση!

21.10-21.30 Οι “Active Flow Performαnces” παρουσιάζουν τον μάγο Vitalio, σε ένα καταπληκτικό Magic Show!

21.30-23.30 “Και η βρόχα έπεφτε …στρέϊτ θρου”! Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα. Μουσικοχορευτική παράσταση από τη “Χορωδία της Ιεράπετρας”. Διασκευή, διεύθυνση, παραγωγή: Μαρία Παπαγιαννάκη.

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Πρωί

11.00-12.30 Γιόγκα για ενήλικες, από τη Λίλυ Φωτάκου. Ένα πρόγραμμα κλασικής ολιστικής γιόγκα, με ασάνες και πραναγιάμα (αναπνευστικές τεχνικές που αυξάνουν τη ζωτική ενέργεια), καθώς και Γιόγκα Νίτρα (σταδιακό και συστηματικό τρόπο βαθιάς χαλάρωσης).




Η έκθεση χειροτεχνών, όπως και τα σταθερά εργαστήρια και τα παιχνίδια της “Αctive Flow” συνεχίζονται και σήμερα.



Από τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ, τεχνικές χαλάρωσης στη “Healing area”της “Acro Flow”.



12.30-14.30 “Παρκοπειρατές”: 2ωρο μουσικό, διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους από τους “Αctive Flow”. Ανακαλύψτε μαζί τούς θησαυρούς που κρύβει το πάρκο.



14.30-16.30 “Παιχνίδια του κόσμου”: Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Από Τρίτη έως Παρασκευή, την ίδια ώρα.



16.00-18.30 Εργαστήρι …ζογκλερικής. Κατασκευή και εκμάθηση ζογκλερικών για όλες τις ηλικίες.



18.00-20.00 Zωγραφική προσώπου (face painting).



Απόγευμα-βράδυ

18.00-19.30 Γιόγκα για παιδιά. Η Λίλη Φωτάκου διηγείται μια ιστορία, και καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν στη δραματοποίησή της, χρησιμοποιώντας τεχνικές γιόγκα..

19.30-20.15 Το Circo Bahalo σηκώνει …θύελλα στο πάρκο .

20.30- 21.00 Απολαύστε τους ξυλοπόδαρους και τα εναέρια ακροβατικά του Circus Camino.

21.00 – 22.00 Rock και swing από τους “Sweve”. Στην κιθάρα ο Αποστόλης Γιασλακιώτης, στο μπάσο ο Θανάσης Τουτουντζής, στα τύμπανα Ο Βασίλης Γιασλακιώτης , στην κιθάρα ο Κωστας Μαρκάκης. Τραγουδά η Ροδάνθη Δασκαλάκη.

22.00-23.00 “The Stakes”, ένα ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο γκρουπ, από το “Lab Music Education”, που κινείται στο χώρο του alternative rock. Με τις δυναμικές τους εμφανίσεις έχουν ήδη δημιουργήσει ένα από τα πιο καυτά ονόματα στα συναυλιακά δρώμενα της πόλης.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ (Δημαρχείο)

18.00 Φιλοζωϊκή δράση από τα παιδιά του “Κέντρου Χορού του Δήμου Ηρακλείου”. Τη δράση συντονίζει η Μελίνα Ριζοπούλου.

19.00 CIRCLE OF LIFE ( THE LION KING ) – ΕLTON JOHN, από την

“Παιδική Νεανική χορωδία” του “ Ευρωπαϊκού Ωδείου”, την “Παιδική Νεανική χορωδία Μαλίων” και την “Κρητική Συμφωνική ορχήστρα Νέων”, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη.



ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ)

18.00-18.30 Xορευτικά από τη σχολή χορού “Τέχνη Χρω”.

18.30-19.00 Ακροβατικά εδάφους από την “Acro Flow”.

20.00- 20.30 Το “Θέατρο Κρήτης” παρουσιάζει αποσπάσματα από τον “ Ερωτόκριτο”.

21.00- 22.00 “Ωδείο των χρωμάτων: Η “Συμφωνική ορχήστρα νέων” (Σ.Ο.Ν), σε κλασσική και σύγχρονη μουσική. Διεύθυνση ορχήστρας: Ηρακλής Θανάσης.

22.00- 23.30 Ο Γιάννης Ανδρόνογλου (κιθάρα), με τους συνεργάτες του δεξιοτέχνες Αλέξανδρο Μπλέτσο (παραδοσιακό βιολί-φωνητικά) και Μαρίτζια Κατσούνα (παραδοσιακά κρουστά-φωνητικά), ερμηνεύουν συνθέσεις και διασκευές του σε θέματα από την ελληνική μουσική παράδοση. Απολαύστε μια καταπληκτική, μεταμοντέρνα μουσική.

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (Ανδρόγεω 2)

19.00- 20.30 ‘Παραμυθοχρώματα στο Μεγάλο Κάστρο’. Διαβάζουμε και ζωγραφίζουμε παραμυθοχρώματα,με τη συγγραφέα - εικαστικό Θεοδοσία Αργυράκη Ασαργιωτάκη

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

17.00- 22.00 Το “Κύμα” ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά στο “Τέχνη καθ’οδόν”. Το γλυπτό που δημιούργησαν πέρσι οι συμπολίτες μας, στα πλαίσια του “Παιχνιδιού ψυχής και τέχνης” (Soul art game), επιστρέφει και εξελίσσεται στο φετινό φεστιβάλ. Η “Oμάδα δράσης 17” σας καλεί να συνεχίσετε την ορμή αυτού του “Κύματος”, να μοιράσετε ευχές και να χαράξετε μέσα απ’ αυτό μια νέα διαδρομή προς την προσωπική σας …Ιθάκη.




18.30-21.00 Γίνεται ζωγράφοι! Ένας εικαστικός σας περιμένει πάλι στην πλατεία να ζωγραφίσετε, μόνοι ή με την παρέα σας έναν πίνακα της έμπνευσής σας που θα μείνει στην πόλη!

17.00-19.20 Ποδήλατα στον αέρα κι εδώ! Οι χαρούμενοι ποδηλάτες της Παναθλητικής Ακαδημίας “Κάστρο”, καταφθάνουν στην πλατεία, για μια ακόμα επίδειξη των καταπληκτικών δεξιοτήτων τους!



19.00-21.00 Το ΑΧΡΗΣΤΟ γίνεται κι εδώ ΧΡΗΣΙΜΟ για την πόλη, από το “Less is more”. Άχρηστα αντικείμενα του σπιτιού μας γίνονται χρήσιμο εικαστικό «έργο» για το Ηράκλειο! Κάτοικοι και φιλοξενούμενοι του Ηρακλείου, γινόμαστε για λίγο δημιουργοί πάνω στο «σώμα» της πόλης μας. Φέρνουμε άχρηστα αντικείμενα από το σπίτι: εφημερίδες, περιοδικά, ρούχα, παπούτσια, υφάσματα, σακούλες, σύρματα, πιάτα ή ό,τι άλλο. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε από κοινού, με κολάζ και χειροτεχνικές κατασκευές, ένα εφήμερο αρχιτεκτονικό-καλλιτεχνικό έργο.



19.30-19.45 Η Ομάδα “Capoeira Cordaode Duro Crete” σε επίδειξη τεχνών…πολεμικών.

19.45-20.30 “Παραμύθια … για τ’ αστέρια”, με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη.

20.30 -21.30 FLAMENCO FIESTA με την Ευριδίκη. Παρουσίαση και ανοικτό μάθημα Ανδαλουσιανού Flamenco από τη σχολή χορού “ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ” και την ομάδα Flamenco της Ευριδίκης Δημητριάδη.

21.30-22.00 Η street band του “Lab Music Education”: Η ομάδα μουσικής του δρόμου με φωνητικά γκρούπ και συνοδεία κρουστών και κιθάρας, σε μπλουζ, ροκ και ποπ μουσική!

22.00-23.00 Μια ακόμη κεφάτη εμφάνιση των ”Active Flow Performances”, με φωτιές, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους.







ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


18.00-21.00 “Σώστε τη γη”: Ο γλύπτης Γιάννης Τσιγκένης σας περιμένει κι απόψε στην πλατεία να φέρετε πλαστικά σκουπίδια απ’ τη θάλασσα και να τα μετατρέψετε μαζί του σε τέχνη!

21.00-21.30 Οι “Αctive Flow Performances” και οι “Αcro-Flow Crete” κάνουν ένα τελευταίο πέρασμα από την πλατεία, χαρίζοντας απλόχερα και πάλι το κέφι τους για τη ζωή και την τέχνη του δρόμου.

ΟΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΑΚΗ (Αγία Τριάδα, Χανιόπορτα)

20.00- 20.45 Η Άννα Σαλούστρου και ο Γιάννης Δημητράκης ολοκληρώνουν τις εικαστικές τους παρεμβάσεις, αλλά δεν ησυχάζουν . Με τη σύμπραξή τους ο Αντώνης Περαντωνάκης, με τους σπουδαστές της Σχολής Θεάτρου “Νότος” και τους συνεργάτες του, παρουσιάζουν το δρώμενο: “Ρήτορες και Κούφιοι Άνθρωποι” (Νίκος Καζαντζάκης-Τόμας Έλιοτ). Θα παρακολουθήσετε αποσπάσματα μιας παραγωγής του Μουσείου Καζαντζάκη, με τίτλο “Ταξιδεύοντας: Αγγλία” και θα πάρετε μια πρόγευση από το σπουδαίο φεστιβάλ που διοργανώνει το μουσείο στη Μυρτιά, σε λίγες ημέρες (12 έως 16 Ιουλίου, 2017).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΒΑΛΑΔΩΝ (Αγία Τριάδα)

21.00- 22.00 Η χαρά των παιδιών: Το κουκλοθέατρο «ΚΟΥ-ΚΛΩ» παρουσιάζει τον “Πινόκιο”.

22.00-23.30 Έντεχνο λαϊκό τραγούδι από τον Μανώλη Τζανάκη (μπουζούκι), Νίκο Σταματάκη (κιθάρα) Θάλεια Ρόσιου (τραγούδι) και Θύμιο Μπαρδαμάσκο (μπουζούκι).

ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (Λάκκος)

21.30- 21.45 Οι “Active Flow Performances” ….ξαναχτυπούν!

21.45-23.30 Συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής από την κεφάτη συντροφιά της “Γύρας”, του Μάνου Παπαδάκη. Συμμετέχουν Γιάννης Κοντάκης (ηλεκτρικό μπάσο), Νικόλας Χριστόπουλος (τύμπανα), Παναγιώτης Μαυράκης (ηλεκτρική κιθάρα), Χρήστος Σπηλιωτόπουλος (τρομπόνι,πνευστά), Κυριάκος Καραμπερόπουλος (σαξόφωνο, πνευστά), Κατερίνα Ανδρουλάκη (ακορντεόν).

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ «ΒΗΘΛΕΕΜ»

21.00- 22.40 Δεύτερη ημέρα του μίνι φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, από τον “Σύλλογο Κινηματογραφιστών Ηρακλείου”. Θα προβληθούν οι ταινίες:

“Γείτονες”, της Κωνσταντίνας Πάλλη

“Iwitness”, του Γιώργου Μαστρακούλη

“Motel Labyrinthos”, της Γωγώς Πετραλή

“Save Karteros beach”, της Γωγώς Πετραλή

“Levin”, της Μαρίας Παπαδάκη

“Το Πάσχα των νεκρών”, της Ανδριανής Μουλακάκη



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΡΙΝΑ (Ενετικό Λιμάνι)

21.30-23.00 “Με τα βήματα της καρδιάς”, μια σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, η Κλεονίκη Δεμίρη, ξεκινά απ’το λιμάνι και σας ταξιδεύει μακριά, πολύ μακριά, με ισπανικά, ιταλικά και ελληνικά τραγούδια. Στο πιάνο, ο δεξιοτέχνης Αχχιλέας Γουάστωρ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ο.Λ.Η.



ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Αλικαρνασσός)

21.00-21.45 Το Circo Bahalo σε μία ακόμα καταπληκτική εμφάνιση, προς χάριν της Αλικαρνασσού.

21.45-23.00 To τριήμερο κλείνει με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, από το συγκρότημα “Ένα συν Ένα”. Συμμετέχουν οι: Βασίλης Ξυλούρης (λαούτο), Νίκη Ξυλούρη (τραγούδι), Νίκος Βλαντάς (Λύρα), Βαγγέλης Σιλιγάρδος (μπουζούκι), Μιχάλης Κότης (κιθάρα).





ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Ιουλίου

“Aδράξτε τη μέρα”! Τελευταία ευκαιρία να επισκεφθείτε τις εκθέσεις του “Τέχνη καθ’ οδόν”. Πέντε από αυτές, μεταξύ των οποίων και αυτή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, κλείνουν σήμερα τις πύλες τους στις 21.00 το βράδυ. Η έκθεση του “Αρχιτεκτονικού Συλλόγου Ηρακλείου”, στο τ. Αστυνομικό Τμήμα (στα Λιοντάρια), θα παραμείνει ανοικτή ως τη 15η Ιουλίου.

ΟΔΟΣ 25ης Αυγούστου

12.00-14.00 Ανάμεσα στις εκπλήξεις του φεστιβάλ, ιδού και μία που θα σας συγκινήσει ιδιαίτερα Συνεργάστηκαν γι’ αυτήν ο Δήμος Ηρακλείου με τους εθελοντές του, η “Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης», το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού και η Λέσχη Lions “Κνωσός”. Δεν θα σας αποκαλύψουμε τίποτα γι’ αυτήν, φροντίστε ωστόσο να είστε εκεί!

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

9.00-21.00 Οι χειροτέχνες και οι λοιποί καλλιτέχνες που έδωσαν, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, χρώμα και ζωή στο πάρκο, παραμένουν και σήμερα στη θέση τους. Όσοι δεν προλάβατε ή δεν χορτάσατε να περνάτε από εκεί, σπεύσατε. Τα εργαστήρια επίσης και τα παιχνίδια της “Αctive Flow” είναι ακόμα εν λειτουργία. Υπενθυμίζουμε:






Aπό τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ, τεχνικές χαλάρωσης στη “Healing area” της “Acro Flow”.



12.00-14.00 “Παρκοπειρατές”: 2ωρο μουσικό, διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους από τους “Αctive Flow”. Ανακαλύψτε μαζί τους τούς θησαυρούς που κρύβει το πάρκο.



14.00-16.00 “Παιχνίδια του κόσμου”: Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Από Τρίτη έως Παρασκευή, την ίδια ώρα.



16.00-18.00 Εργαστήρι …ζογκλερικής. Κατασκευή και εκμάθηση ζογκλερικών για όλες τις ηλικίες.



18.00-20.00 Zωγραφική προσώπου (face painting).





ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

19.30 - 21.00 Λίγες ώρες πριν κλείσει η έκθεση του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε, η Έλενα Ταμιωλάκη διασχίζει στο πιάνο τέσσερες αιώνες μουσικής (από το 1600 έως το 2000).



ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

17.00- 21.00 Συνεχίστε να μοιράζετε ευχές! Σαν αυτές που αφήσατε χθες, εσείς και πολλοί άλλοι, στη διαδρομή που χάραξε και πάλι το “Κύμα”. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την εξέλιξη της δράσης “Soul art game” (Παιχνίδι ψυχής και τέχνης), που ξεκίνησε πέρυσι και εξελίχθηκε στο φετινό φεστιβάλ.

20.00- 20.30 Οι “Αctive Flow Performances” και οι “Acro Flow Crete” αξιοποιούν και αυτή, την έσχατη ευκαιρία, να δείξουν τα παιχνίδια και τα ακροβατικά τους.



ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

20.30- 21.30 "Οι ξένες αγκαλιές": Εκδήλωση αφιερωμένη στην ξενιτειά από την χορωδία “Αναπνοή”, του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου. Διεύθυνση χορωδίας: Εύα Θανάση , Κείμενα-Επιμέλεια: Μιχάλης Τουραμπέλης. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Όμιλος Παραδοσιακών χορών "Παπαδόκωστας".



ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

21.00-21.35 Το περίφημο “Circo Bahalo”, με τους ζογκλέρ και τους μουσικούς του κάνει μια τελευταία εμφάνιση στο φετινό “Τέχνη καθ’ οδόν”.

21.35- 22.00 Ο μάγος Vitalio σας παίρνει για λίγα λεπτά μαζί του στον κόσμο της μαγείας.

22.00 - 23.30 Η μαγεία συνεχίζεται! Το μουσικό σύνολο “Vamos Εnsemble” και η Ιωάννα Φόρτη κλείνουν το φεστιβάλ με ένα ανεπανάληπτο “Ταξίδι χωρίς σύνορα”! Μια θαυμάσια παράσταση, που ετοίμασαν για το καλοκαίρι του 2017, με τραγούδι, πιάνο, πνευστά, κρουστά και έγχορδα. Με μια ιδιαίτερη ενορχήστρωση, έχτισαν με νότες μικρές καθημερινές ιστορίες, πάνω σε θέματα που αγαπήσαμε και μοιραστήκαμε όλοι. Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι - από τους Beatles και τον Kurt Weill στους Doors και τον Bregovic, από τον Μάνο Χατζιδάκη και τους Calexico στην Καραΐνδρου, κι από τον Tiersen και τον Nino Rota στον Διονύση Σαββόπουλο!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!