Πλουμή - Παραγιουδάκης

«Πρώτη Συνάντηση Δύναμης και Ισχύος» στο Κατάστημα Κράτησης Νέας Αλικαρνασσού


Την «1η Συνάντηση Δύναμης & Ισχύος» για τους τροφίμους του Καταστήματος Κράτησης Ν. Αλικαρνασσού διοργανώνει την Πέμπτη 11 Μαΐου ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την διοίκηση του Καταστήματος. Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος: «Αθλητισμός στα Καταστήματα Κράτησης».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο σωφρονιστικό κατάστημα Νέας Αλικαρνασσού είχε δηλώσει σχετικά: «Θεωρούμε ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και με σημείο αναφοράς την άσκηση και τον αθλητισμό, συμβάλλουμε ουσιαστικά τόσο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κρατουμένων όσο και στην κοινωνικοποίησή τους, ώστε μετά την αποφυλάκισή τους, να επανενταχθούν ευκολότερα στο κοινωνικό σύνολο».

Το πρόγραμμα «Αθλητισμός στα Καταστήματα Κράτησης» υλοποιείται από τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τρεις φορές την εβδομάδα από δύο καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Η «1η Συνάντηση Δύναμης και Ισχύος» περιλαμβάνει δοκιμασίες και διαγωνιστικά παιχνίδια (Bench Press-Πιέσεις πάγκου / Πλυομετρικών αλμάτων σε BOX 40 cm, έλξεις σε ιμάντες, κοιλιακούς σε ιμάντες και στο Επωλέ Ζετέ).



Θα ακολουθήσουν και άλλες αθλητικές δραστηριότητες όπως 3Χ3 αγώνες μπάσκετ και 3Χ3 αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς τερματοφύλακα.