Πλουμή - Παραγιουδάκης

Μεσαρά: Θρήνος για τον "λαχειοκώστα"


Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στην Κρήτη το απόγευμα της Τρίτης εξαιτίας τροχαίου δυστυχήματος στη Μεσαρά με θύμα μάλιστα έναν πολύ γνωστό και αγαπητό λαχειοπώλη, τον Κωστή Κουκουμπεδάκη, γνωστός και ως "λαχειόκωστας" για τους κατοίκους του νότου του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το δυστύχημα σημειώθηκε στην ευθεία των Καπαριανών, πριν τις Μοίρες, όταν τουριστικό λεωφορείο παρέσυρε τον άνδρα που προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα το δρόμο. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, ο 55χρονος δεν αντιλήφθηκε το λεωφορείο που κινούνταν και παρά τις προσπάθειες του ίδιου του οδηγού να μην τον χτυπήσει , τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατά τύχη περνούσε από το σημείο και άμεσα οι διασώστες κατέβηκαν αφενός για να απομακρύνουν από τις ρόδες του λεωφορείου τον λαχειοπώλη, αφετέρου για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες μιας και ο 55χρονος από την Γαλιά μέχρι και τη μεταφορά του στο κέντρο Υγείας Μοιρών ήταν ζωντανός.
Όμως τελικά εκεί το νήμα της ζωής του κόπηκε , βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς τους ανθρώπους ενώ σοκ έχει υποστεί και ο οδηγός του λεωφορείου.




Λιγότεροι νεκροί σε σχέση με πέρυσι.

Και όλα αυτά ενώ η μακάβρια λίστα με τους νεκρούς στους δρόμους της Κρήτης ολοένα και αυξάνεται φθάνοντας πλέον τους 18 , εκ των οποίων 7 στα Χανιά, 3 στο Ρέθυμνο, 8 στο Ηράκλειο και κανένας στο Λασίθι .

Για το 2017 , σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων Κρήτης, ΕΣΥΠΡΟΤΑ, Γιάννη Λιονάκη, οι άνδρες κρατούν τα σκήπτρα στα δυστυχήματα καθώς μιλάμε για 17 νεκρούς και μόλις 1 νεκρή γυναίκα ενώ οι ηλικίες που δυστυχώς "πρωταγωνιστούν " είναι κυρίως κάτω των 26 και πάνω των 55 ετών.

Επίσης η άσφαλτος έχει βαφτεί με αίμα 13 φορές σε επαρχιακή οδό του νησιού , 2 φορές στον ΒΟΑΚ και 3 εντός πόλεως, με 7 μοτοσικλετιστές να έχουν υποκύψει , 8 οδηγούς ή επιβάτες οχημάτων και 3 πεζοί να έχουν παρασυρθεί θανάσιμα.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι πέρυσι ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο μέχρι και τέλη του Μάη έφθανε τους 33.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - click neakriti.gr
φωτογραφία αρχείου