Ουζερί του Τερζάκη

Πέθανε ο Κώστας Παναγιωτόπουλος γνωστός ως Bar - Bar


Μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες των τελευταίων δεκαετιών στην δημοσιογραφία, ο Κώστας Παναγιωτόπουλος, γνωστός ως Bar Bar έφυγε από την ζωή.


Ο Bar Bar γεννήθηκε στην Τήνο, πήρε πτυχίο Νομικής, πήρε βραβείο διηγήματος όταν ήταν μόλις 18 ετών, έκανε τη στρατιωτική του θητεία σαν διερμηνεας στη Σμύρνη, στο ΝΑΤΟ, μετά συνεργάστηκε με την εφημερίδα Ελευθερία, ενώ παράλληλα σταδιοδρόμησε στην "Ιζόλα", στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων - Διαφήμισης και στην οργάνωση συνεδρίων.

Το 1977, το βιβλίο Βαρβάρα, βίος και ξυπολιτεία (εκδ. Καστανιώτη) έγινε μπεστ σέλερ με τη βαρβαρική διάλεκτο που καθιέρωσε. Και ακολούθησαν: Αποφταίγματα, Κυρία Κυριακή, Παραμύθια παρά μία, Έξι κόκκινες ιστορίες με ουρά. Έγραψε πολλές επιθεωρήσεις για την τηλεόραση, ενώ συνεργάστηκε σε θεατρικές παραγωγές με το "Θεσσαλικό Θέατρο", "Πάρκ", "Ριάλτο" κ.λπ.

Προτιμούσε το ραδιόφωνο, όπου είχε συνεργαστεί με τη Σαπφώ Νοταρά, τη Μαίρη Αρώνη και με πολλούς άλλους μεγάλους ηθοποιούς. Το 1993 παρουσίασε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ την εκπομπή "Θα σ' τα λέω κι ας οικτίρεις". Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Ταχυδρόμος, Ένα, Οικονομικός Ταχυδρόμος (με το ψευδώνυμο Συνπλήνιος), Και, Λοιπόν.

Υπήρξε σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα, συνεργάτης στο περιοδικό Εμείς και παράλληλα συνεργάστηκε με την Τρία Έψιλον, Coca Cola, με το περιοδικό Ρεπορτάζ. Διατέλεσε μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στη Νέα Εστία, στο Εντευκτήριο κ.λπ.


click newsit.gr