Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στη Λότζια Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ηρακλείου


Επιμορφωτική δράση διοργάνωσαν χθες, Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης, 5ης, 6ης & 9ης Περιφέρειας Ηρακλείου μαζί με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 


Η δράση διοργανώθηκε από τις 9.30 το πρωί έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι στο Κέντρο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης των Επισκεπτών του Δήμου Ηρακλείου, «info point», και είχε ως θέμα της «Αξιοποιώντας αθέατες ψηφίδες πολιτισμού της πόλης μου στο σύγχρονο σχολείο. Ο ρόλος του Διευθυντή».

Η δράση αυτή στόχο είχε την ενημέρωσή των σχολικών συμβούλων για τις διαθέσιμες διαδραστικές εφαρμογές του «info point» Ηρακλείου και τις δυνατότητες παιδαγωγικής αξιοποίησής τους, με απώτερο σκοπό τη γόνιμη διαμεσολάβησή τους στην ενδυνάμωση της παρουσίας ποικίλων μορφών τέχνης στην σχολική ζωή και πράξη. Έτσι σχολικοί σύμβουλοι και διευθυντές από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου πέρασαν χθες το πρωί το κατώφλι της Λότζια όπου τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης στο πλαίσιο της επιμορφωτικής δράσης.



Νωρίτερα οι σχολικοί σύμβουλοι του Ηρακλείου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ενετική Candia με την αξιοποίηση tablets στο πλαίσιο της διαδραστικής εφαρμογής του info point: « Ηράκλειο, κάθε βήμα …μια ιστορία».