Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ηράκλειο: Καθάρισαν την Πολυκλινική


Σε μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού προχώρησε χθες η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου στον περιβάλλοντα χώρο της πρώην «Πολυκλινικής Ηρακλείου» στην οδό Δελημάρκου στο Καμαράκι. Ο χώρος είχε κυριολεκτικά μετατραπεί σε χωματερή, καθώς γινόταν ανεξέλεγκτη εναπόθεση άχρηστων υλικών που, όπως είναι φυσικό, είχαν ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Χ. Μαμουλάκης, «στον περίβολο της παλιάς κλινικής είχαν συσσωρευτεί μπάζα και σκουπίδια με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονη δυσοσμία, να είναι ορατός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες και να υπάρχουν συνεχείς και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από τους περιοίκους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, προχώρησαν στον απαραίτητο καθαρισμό καταλογίζοντας το αντίστοιχο κόστος στους ιδιοκτήτες του ακινήτου». Ο αντιδήμαρχος διαβεβαιώνει ότι ανάλογες παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σε όλους τους ιδιόκτητους χώρους στους οποίους επικρατούν αντίστοιχες συνθήκες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία καθαρισμού ιδιωτικών χώρων σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δήμου προβλέπει καταρχήν την ειδοποίηση των ιδιοκτητών των ακινήτων προκειμένου να καθαρίσουν το χώρο τους. Σε περίπτωση που ιδιοκτήτες τους δεν ανταποκριθούν τότε παρεμβαίνει η αρμόδια υπηρεσία, προχωρώντας στον καθαρισμό του χώρου και τον καταλογισμό του κόστους της επιχείρησης στους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

click patris.gr