Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ξεκίνησε στο ΔΕΚΚ το 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων


Ξεκίνησε πριν από λίγο στο ΔΕΚΚ το 6ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Στο σημαντικότερο θεσμό της τοπικής οικονομίας αναδεικνύεται και φέτος το Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής που ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 3.00 το απόγευμα.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που φέρνει στο ίδιο τραπέζι παραγωγούς, μεταποιητές, προμηθευτές κρητικών προϊόντων και ξενοδόχους απ΄ όλη την Κρήτη, προκειμένου να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για την προσεχή τουριστική περίοδο.


Στόχος των συναντήσεων που πραγματοποιούνται ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των ξενοδοχείων της Κρήτης από τα τοπικά αγροτικά και μεταποιημένα προϊόντα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους τουρίστες να γνωρίσουν την αυθεντική κρητική διατροφή.

Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 10.000 συναντήσεις ανάμεσα στους 190 παραγωγούς/μεταποιητές, τους εκπροσώπους των 25 δικτύων διανομής και των 80 ξενοδοχειακών ομιλών που λαμβάνουν μέρος στα προκαθορισμένα ραντεβού.


Το ΦΟΡΟΥΜ διεξάγεται για 6η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία και των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και των Ξενοδόχων της Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις, που πραγματοποιούνται δωρεάν, το ΦΟΡΟΥΜ περιλαμβάνει, επίσης, έκθεση Κρητικών προϊόντων, διαγωνισμό μαγειρικής και γευσιγνωσία. Παράλληλα, λειτουργούν στο χώρο περίπτερα Δήμων και Επιμελητηρίων της Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων ενημερώνουν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.


«Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, στη διάρκεια της οποίας κάθε χρόνο πραγματοποιούνται σημαντικές συμφωνίες για συνεργασία» τόνισε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και επισήμανε ότι «η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει όχι μόνο το ενδιαφέρον για την ντόπια αγροτική παραγωγή και μεταποιητική δραστηριότητα, αλλά και τη συστράτευση στην κοινή προσπάθεια για στήριξη της τοπικής οικονομίας».