Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ηράκλειο: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 58χρονος δικηγόρος που κατέρρευσε στα δικαστήρια


Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο δικηγόρος που κατέρρευσε το πρωί της Τρίτης στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, με τον ίδιο ωστόσο να αγνοεί, μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα, που ήρθαν στο φως μετά το ξαφνικό περιστατικό.

Ο 58χρονος υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και παρακολουθείται στενά η καρδιακή του λειτουργία ενώ σύμφωνα με ιατρικές πηγές είναι νωρίς ακόμη για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του ασθενή.

«Τα επόμενα 24ώρα θα είναι κρίσιμα και ο δικηγορικός κόσμος του Ηρακλείου είναι αναστατωμένος ζητάει συνεχώς να μάθει για την πορεία της υγείας του . Περιμένουμε και εμείς να μάθουμε τα νεότερα από τους γιατρούς » αναφέρει στο neakriti.gr ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου κ. Ροζάκης.




Το χρονικό της κατάρρευσης στα δικαστήρια

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης και ο ίδιος κατέρρευσε στη διαδικασία της προσφώνησης δηλαδή την ώρα που εκφωνούνταν υποθέσεις. Ένας δικηγόρος τον συγκράτησε για να μην πέσει κάτω. Αμέσως κλήθηκε το ασθενοφόρο και μάλιστα φτάνοντας ο γιατρός του ΕΚΑΒ τον βρήκε χωρίς σφυγμό .Διασωληνώθηκε και τον έφεραν με καρδιακό παλμό πια στο Βενιζέλειο και κάνοντας του συνεχώς καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση εντός του ασθενοφόρου.

Ο 58χρονος δικηγόρος μεταφέρθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.




"Είχε πρόβλημα καρδιάς αλλά δεν το γνώριζε…»

Όπως είπε ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας Ανέστης Κιούλπαλης στο neakriti.gr «είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση. Οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες. Ο ασθενής έπαθε ανακοπή στα δικαστήρια και του έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Έχει ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη και κάπνιζε. Έχει πρόβλημα καρδιάς αλλά δεν το γνώριζε…»

Στο πλευρό του η οικογένεια του αλλά και ο δικηγορικός κόσμος που αγωνία για την εξέλιξη της υγείας του δικού τους ανθρώπου και συναδέλφου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Φιλία Σαρίδακη - klik neakriti.gr