Ουζερί του Τερζάκη

Ηράκλειο: Οι πυροσβέστες έσωσαν το σπίτι αλλά και την γάτα! (φωτογραφίες)


Ένα συμπαθές τετράποδο και συγκεκριμένα μια γάτα σώθηκε λόγω της άμεσης επέμβασης των ανδρών της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου που πρόλαβε φωτιά σε σπίτι στην περιοχή των Βασιλειών λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. 


Πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε από γείτονες της οδού Υακίνθου στον καινούριο οικισμό των Βασιλειών όταν διαπίστωσαν ότι από το σπίτι έβγαινε πυκνός καπνός.


Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή δύο οχήματα με 8 άνδρες οι οποίοι προσπάθησαν αρχικά να ανοίξουν την εξωτερική είσοδο της μονοκατοικίας καθώς ενώ έβγαιναν καπνοί δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν χωρίς οι γείτονες να το γνωρίζουν γι αυτό και ανησύχησαν μήπως έπαθαν κάτι μέσα στο σπίτι ενδεχομένως από τις αναθυμιάσεις.

Μόλις οι άνδρες της πυροσβεστικής εισχώρησαν με τις ειδικές μάσκες οξυγόνου που διαθέτουν στο κλιμακοστάσιο με καπνούς να τους οδηγούν στο υπόγειο του σπιτιού που είχε και γκαράζ. Εκεί διαπίστωσαν ότι είχε πάρει φωτιά ο καυστήρας ξύλου που είχαν αφήσει ανοιχτό οι ιδιοκτήτες του σπιτιού πριν αναχωρήσουν από αυτό.Όταν η ατμόσφαιρα καθάρισε ανακάλυψαν στο κλιμακοστάσιο προς το υπόγειο τη γάτα της οικογένειας σε ημιλιπόθυμη κατάσταση αφού είχε εισπνεύσει καπνό.Λίγο αργότερα όταν την έβγαλαν έξω συνήλθε και σώθηκε.

Ευτυχώς η φωτιά δεν πρόλαβε να επεκταθεί μέσα στο διαμέρισμα με τους πυροσβέστες ανεβαίνοντας σε σκάλες να φωτίζουν με φακούς για να το διαπιστώσουν.

Στη γειτονιά προκλήθηκε αναστάτωση περισσότερο από το γεγονός ότι κανείς δεν γνώρισε εάν οι ιδιοκτήτες έπαθαν κάτι απο τις αναθυμιάσεις στον ύπνο τους,Τελικά ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά και λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν στο σπίτι τους κάνοντας το σταυρό τους που δεν καήκε ολοσχερώς.


Λευτέρης Βαρδάκης - klik elriti.gr